Alarmujúca nezamestnanosť mladých ľudí trápi Grécko

Grécko má až 62 percent nezamestnaných mladých ľudí.Grécko má až 62 percent nezamestnaných mladých ľudí. Zdroj: photl.com

V Taliansku je bez práce okolo 40 percent ľudí vo veku 15 až 24 rokov. V Španielsku je to až 56 percent a najhoršia situácia je v Grécku. Nezamestnanosť mladých tu prevyšuje až 62 percent.

Ministri hospodárstva a práce Talianska, Nemecka, Francúzska a Španielska sa v piatok stretli v Ríme s cieľom nájsť riešenie na vysokú nezamestnanosť mladých ľudí. Taliansky premiér Enrico Letta si práve nové pracovné miesta pre mladých stanovil ako jednu z priorít po nástupe do funkcie.

V Taliansku je bez práce okolo 40 % ľudí vo veku od 15 do 24 rokov a podobná situácia je aj v Portugalsku. V Španielsku je nezamestnanosť mladých ešte vyššia, prácu tu nemá okolo 56 % ľudí v tomto veku. Najhoršia situácia je v Grécku, kde nezamestnanosť mladých dosahuje vyše 62 %.

Ako Enrico Letta uviedol, dúfa, že uskutočnené rozhovory pomôžu "definovať európsku politiku zamestnanosti, najmä čo sa týka mladých ľudí".

Podniky žiadajú európske vlády, aby znížili dane, a tak podporili tvorbu nových pracovných miest. Ako povedal Patrizio Bertelli, výkonný riaditeľ módneho domu Prada, "mnohé firmy nemajú dostatok voľných pracovných miest na prijatie mladých ľudí práve preto, že klesá domáci dopyt". Najnovší prieskum v Taliansku ukázal, že až 60 % talianskych študentov uvažuje o odchode za prácou do zahraničia.
 

Viac o téme: Španielsko Nezamestnanosť Mladí Portugalsko Grécko Zahraničné Taliansko
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy