Investori musia garantovať vytvorenie nových pracovných miest

Investori musia garantovať vytvorenie nových pracovných miest.Investori musia garantovať vytvorenie nových pracovných miest. Zdroj: photl.com

Investori budú musieť po novom garantovať vytvorenie aspoň 10 % nových pracovných miest z priemeru za posledných 12 mesiacov

Firmy žiadajúce o investičnú pomoc od štátu sa budú musieť od mája tohto roka pripraviť na nové podmienky. Vyplýva to z novely zákona o investičnej pomoci, ktorú podpísal prezident SR Ivan Gašparovič.

Investori budú musieť po novom garantovať vytvorenie aspoň 10 % nových pracovných miest z priemeru za posledných 12 mesiacov, keď bol investičný zámer doručený rezortu hospodárstva alebo dopravy. Počet nových pracovníkov zároveň nesmie byť nižší ako 40.

Musí ísť o počet osôb zamestnaných na plný pracovný úväzok počas jedného roka, pričom práca na čiastočný úväzok a sezónne práce tvoria podiely ročných pracovných jednotiek. Ďalej miesta, ktoré zanikli počas 12 mesiacov, sa musia odpočítať od počtu pracovných miest vytvorených počas toho istého obdobia.

Ak ide o firmu, ktorá žiada pomoc na rozšírenie výroby v existujúcom podniku, musí garantovať nárast výroby. Konkrétne v hodnotovom alebo objemovom vyjadrení minimálne o 15 % v porovnaní s priemerom za posledné tri finančné roky, ktoré predchádzajú podaniu žiadosti.
 

Viac o téme: Domáce Miesto Nové Investori Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy