Na Kariéra EXPO Košice zavítali tisícky návštevníkov: Prilákali ich bohatý program a vyše 50 vystavovateľov

Viac ako 50 vystavovateľov predstavilo voľné pracovné miesta na veľtrhu práce Kariéra EXPO v Košiciach. Počas celého dňa sa mohli návštevníci inšpirovať prostredníctvom prednášok spíkrov a mnohých zaujímavých hostí. Návštevníci si v Spoločenskom pavilóne mohli otestovať svoje jazykové a IT zručnosti, ako aj vyskúšať pracovný pohovor naživo.

Záujemcov prilákali nové pracovné príložitosti, pestrá ponuka aktivít a workshopov a tiež možnosť otestovať svoje jazykové a počítačové znalosti. Mladí ľudia, ktorí ešte nemajú skúsenosti na pracovnom trhu si mohli vyskúšať simulované pracovné pohovory. Túto možnosť ocenili aj uchádzači v produktívnom veku, ktorí už dlhšiu dobu neabsolvovali pracovný pohovor. Návštevníci tiež dostali profesionálne rady ako si vytvoriť moderný životopis, ktorý vie zaujať.

Vstup na veľtrh Kariéra EXPO Košice bol bezplatný a prilákal rôznorodé publikum, ktoré túžilo preskúmať stovky dostupných príležitostí. Na hlavnom pódiu vystúpili zaujímavé osobnosti, ako napríklad komik Domi Haly, riaditeľka marketingu, PR a sociálnych sietí TV JOJ Ivana Semjanová, alebo spevák, choreograf a redaktor Štefan Štec. Na pódiu IT & Skills Stage odborníci hovorili o slobode v práci, umelej inteligencii, ale aj možnosti vzdelávania v IT na Slovensku.

Voľné pracovné miesta odprezentovali aj stabilní zamestnávatelia, ako napríklad Billa, Deutsche Telekom Slovakia, Kaufland, Lidl, Sociálna poisťovňa a EURES Slovensko. Nechýbali ani Ozbrojené sily Slovenskej republiky, poisťovňa KOOPERATIVA, Xinquan Slovakia Automotive alebo Doprastav.

Obrovská vďaka patrí hlavným partnerom Billa, Kaufland a Deutsche Telekom IT Solutions. Partnerom Železničná spoločnosť Slovensko, EURES, Sociálna poisťovňa a tiež hlavnému mediálnemu partnerovi TV JOJ.

Tiež ďakujeme odborným partnerom Inmetric, Slovenská asociácia koučov, Otvorená hra, Košice IT Valley a jazykovej škole VISTA. Veľtrh práce Kariéra EXPO vzniká pod záštitou Košického a Prešovského kraja a taktiež v spolupráci s partnermi Predpredaj.sk a Rádio VIVA. Poďakovanie patrí aj Ministerstvu práce.

  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy