Hromadné prepúšťania, ktoré otriasli Slovenskom v posledných dvoch rokoch

Hromadné prepúšťanie ohlásila naposledy spoločnosť Panasonic v Krompachoch.Hromadné prepúšťanie ohlásila naposledy spoločnosť Panasonic v Krompachoch. Zdroj: thinkstock.com

Hromadné prepúsťanie ohlásila naposledy spoločnosť Panasonic v Krompachoch. V tomto roku o prácu prišli aj zamestnanci spoločnosti Emerson z Nového Mesta nad Váhom. V obidvoch prípadoch sa výroba presúva do druhých krajín.

Spoločnosť Panasonic AVC Networks Slovakia (PAVCSK) v Krompachoch plánuje ukončiť svoju výrobnú činnosť pozostávajúcu z výroby Blu-Ray (BD) prehrávačov a rekordérov, DVD rekordérov a dosiek plošných spojov (PCB) pre televízory. Informovala o tom PR manažérka spoločnosti Andrea Maršáková s tým, že dôvodom je fakt, že európsky trh záznamových zariadení pre video sa neustále zmenšuje. O prácu v regióne príde minimálne 400 ľudí.

Prinášame vám chronologický prehľad prepúšťania pracovníkov v slovenských firmách v posledných dvoch rokoch:

4. februára 2014

Spoločnosť Emerson z Nového Mesta nad Váhom prepustí viac ako stovku zamestnancov. Redukcia počtu pracovníkov súvisela s presunutím výroby jedného zo stredísk do Rumunska. Ukončenie prevádzky ku koncu júna 2014 sa malo dotknúť 111 zamestnancov.

18. decembra 2013

Vedenie spoločnosti Cestné stavby Liptovský Mikuláš prepustí na prelome rokov približne 75 z celkového počtu 180 zamestnancov.

4. júna 2013

Hromadné prepúšťanie 289 ľudí nahlásilo na úrad práce vo Veľkom Krtíši päť spoločností, patriacich pod HrKo Holding. Firma, ktorá bola v okrese známa najmä chovom sliepok na vajcia, uviedla ako dôvod vnútorné organizačné zmeny, nadbytočnosť a finančnú krízu.

7. decembra 2012

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Štiavnici dostal jedno hlásenie o hromadnom prepúšťaní. Výpoveď od bližšie nekonkretizovaného zamestnávateľa má v priebehu mesiaca december dostať 19 ľudí.

12. novembra 2012

Redukcia zamestnanosti v spoločnosti PPS Group Detva bola nevyhnutným krokom k tomu, aby si firma zachovala konkurencieschopnosť a bola schopná garantovať prácu pre ostatných zamestnancov, vrátane nadštandardných sociálnych výhod. Pripravované zmeny sa dotkli 180 kmeňových zamestnancov. Hromadné prepúšťanie bolo nahlásené na úrad práce.

12. novembra 2012

Hromadné prepúšťanie 36 ľudí ohlásil zamestnávateľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Rimavskej Sobote. Zamestnanosť znižovali vo firme CSM Tisovec. Väčšinou sa však dohodli na predčasnom odchode zamestnancov do dôchodku a na ich miesta nových neprijali. S problémami zápasila aj ďalšia firma v Tisovci. Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny podrobnejšie informácie o prepúšťaní nezverejnil.

12. novembra 2012

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Štiavnici dostal jedno hlásenie o hromadnom prepúšťaní. O prácu malo prísť 32 ľudí.

30. marca 2012

Akciová spoločnosť Belfein Slovakia nahlásila Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Čadci hromadné prepúšťanie 89 zamestnancov.

9. februára 2012

Americký nápojový koncern PepsiCo plánoval zrušiť zhruba 8700 pracovných miest, čo znamenalo 3 % jeho pracovnej sily. Prepúšťanie sa dotklo zamestnancov v 30 krajinách sveta.

31. januára 2012

ÚPSVaR Košice evidoval k tomuto dňu šesť nahlásených hromadných prepúšťaní, všetky boli nahlásené ešte v roku 2011. Z uvedeného počtu bolo päť hromadných prepúšťaní ku dňu 31. januára ukončených.

10. januára 2012

Plynárenská prepravná spoločnosť Eustream prepustila do konca marca toho roku vyše 100 zamestnancov - nahradili ich stroje.

 

Viac o téme: Panasonic Slovensko Domáce Emerson Prepúšťanie Výpovede
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy