Slovensko je najatraktívnejšou krajinou pre investorov

Slovensko je najatraktívnejšou krajinou pre investorov.Slovensko je najatraktívnejšou krajinou pre investorov. Zdroj: thinkstock.com

Slovensko v tomto roku vytlačilo z prvého miesta Českú republiku a získalo tak prvenstvo v atraktívnosti lokality z pohľadu zahraničných investorov. Pozrite si prvú desiatku atraktívnych krajín.

Slovensko je z pohľadu zahraničných investorov, ktorí tu pôsobia, najatraktívnejšou lokalitou na umiestňovanie investícií v rámci krajín strednej a východnej Európy. Ukázal to prieskum Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) z februára tohto roka na vzorke takmer 200 firiem z Európy. Pre Slovensko znamená vyšší počet investorov väčšiu šancu, že v  našej krajine vytvoria nové pracovné miesta.

"Vlani sa Českej republike podarilo vytlačiť Slovensko z prvého miesta v hodnotení investičných lokalít. V tomto roku sa miesta vymenili, Slovensko sa vrátilo na prvú priečku v rámci hodnotenia. Aj keď s minimálnym náskokom pred ČR, ale predsa sa mu znovu podarilo obhájiť špičkové postavenie," uviedol hovorca SNOPK Markus Halt.

Investori udelili tento rok Slovensku na škále 1 – veľmi spokojný a 5 – veľmi nespokojný známku 2,55.
 

Desiatka atraktívnych krajín pre investorov

  1. Slovensko (2,55)
  2. Česko (2,56)
  3. Poľsko (2,67)
  4. Estónsko (2,83)
  5. Slovinsko (3,04)
  6. Litva (3,09)
  7. Lotyško (3,09)
  8. Chorvátsko (3,36)
  9. Rusko (3,45)
  10. Rumunsko (3,61)
Viac o téme: Slovensko Domáce Investícia Zoznam Rebríček Investor Investory Krajiiny
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR; SNOPK; red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy