Práca v Prievidzi: Hľadá sa 150 nových zamestnancov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Spoločnosť Slovaktual začala s vyhľadávaním nových zamestnancov do výrobnej haly na výrobu plastových a plastovo-hliníkových okien. Viacero pracovníkov bude vyslaných na zaškolenie do Švajčiarska.

Nových zamestnancov, ktorí budú pracovať v práve budovanej výrobnej hale, už hľadá spoločnosť Slovaktual. V poradí druhá investícia vlastníka slovenského výrobcu plastových okien - švajčiarskej spoločnosti AFG Arbonia-Foster-Holding AG prinesie do Pravenca v prievidzskom okrese v priebehu nasledujúcich dvoch rokov celkom 150 nových pracovných miest.

Novú halu na výrobu plastových a plastovo-hliníkových okien začal Slovaktual stavať na začiatku tohto roka, predpokladaný termín ukončenia je naplánovaný na november. Následne spoločnosť začne s návozom technológií, spustenie výroby by malo byť v prvom kvartáli roku 2015, s čím súvisí aj nábor nových zamestnancov.

"Súčasťou celého projektu je aj plán zaškolení. Mnoho pracovníkov bude vyslaných do Švajčiarska na zaškolenie, pretože sa bude vyrábať na nových moderných technológiách, kde je nutné niekoľkotýždňové, možno až mesačné zaškolenie. Preto už zháňame nových pracovníkov," priblížil Murgaš.

Do haly s rozlohou približne 16.000 m2, strojov, infraštruktúry a IT investuje švajčiarsky majiteľ 16 miliónov eur. Jeho dcérska spoločnosť patriaca do divízie obvodových plášťov budov sa rozšíri na celoeurópske kompetenčné centrum pre plastové okná vysokej kvality.

Pri novej investícii bola podľa Murgaša veľmi kooperatívna aj obec Pravenec, veľmi dobrú súčinnosť poskytli aj lokálne úrady a oficiálne autority.

"V podstate ide o to, aby sme dokázali zrealizovať tento projekt v našom regióne a takto tu pomôcť rozšíriť zamestnanosť," konštatoval.

Slovaktual, s. r. o., Pravenec vznikla v roku 1990. Predmetom jej činnosti je najmä výroba plastových okien a príslušenstva, ako aj montáž okien. Firma eviduje základné imanie vo výške 500.000 eur.

 

Viac o téme: Slovaktual Domáce Závod Hľadanie Zamestnancov Najímanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy