Najväčší sklad autodielcov priniesol prácu pre 28 zamestnancov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Najväčší regionálny sklad automobilových dielcov na Slovensku slávnostne otvorila v Košiciach firma Inter Cars Slovenská republika. Investičné náklady na jeho vybudovanie presahujú 1 milión eur.

Výkonný riaditeľ firmy Branislav Bučko informoval, že skladová plocha na náhradné dielce pre automobily, motocykle a dielenské vybavenie predstavuje 2000 metrov štvorcových (m2), obchodno-predajné priestory 500 m2.

V košickom sklade je celkovo okolo 30-tisíc kusov náhradných dielcov. Najvýznamnejšou cieľovou skupinou firmy sú autoservisy, najmä neznačkové. V rámci nového regionálneho skladu sú vyčlenené aj priestory na školenia pracovníkov servisov.

Starosta mestskej časti Košice Juh Jaroslav Hlinka ocenil, že stavba, ktorú začali v septembri 2012, aj architektonicky prispela k rozvoju priemyselnej zóny tejto mestskej časti.

Spoločnosť Inter Cars vznikla v roku 1990 v Poľsku. V súčasnosti má vybudované pobočky v deviatich krajinách strednej, východnej a juhovýchodnej Európy a zastúpenie v Taliansku a Belgicku. Na Slovensku má vybudovaných 13 pobočiek v rámci franšízingového konceptu. Inter Cars v roku 2005 otvoril ako prvú na Slovensku pobočku práve v Košiciach.
 

Viac o téme: Domáce Inter Sklad Automobilové Dielce Cars Autodielce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy