Vďaka pripravovanému projektu nájde prácu 5000 ľudí

V najbližšom období nájde prácu 5-tisíc ľudí.V najbližšom období nájde prácu 5-tisíc ľudí. Zdroj: photl.com

Ministerstvo práce a ďalšie rezorty bojujú proti nezamestnanosti prorastovými opatreniami a nie divadlom pred kamerami. Ďalší aktuálne pripravovaný projekt umožní nájsť prácu pre približne 5000 dlhodobo nezamestnaných ľudí.

Ministerstvo práce a ďalšie, najmä ekonomické rezorty vlády, nebojujú s vonkajšími vplyvmi na zamestnanosť a ekonomiku divadlom pred kamerami ako opozícia. Ale naopak, používajú podľa ministerstva práce prorastové opatrenia, ktoré v reálnej situácii ako jediné dokážu efektívne pomôcť pri vytváraní pracovných miest. Rezort práce takto zareagoval na dnešnú kritiku zo strany opozičnej strany SDKÚ-DS.

Podpredseda strany Pavol Frešo na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil, že SDKÚ-DS chce, aby sa na tému rastúcej nezamestnanosti mimoriadne zišiel parlament. Vláda na čele s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) totiž podľa neho nezvláda boj s touto momentálne najpálčivejšou otázkou v krajine.

"Problém s vysokou nezamestnanosťou sužuje aj krajiny, ktoré zďaleka nie sú také závislé na exporte svojho hospodárstva, to znamená na ekonomickej situácií a spotrebe rozhodujúcich krajín," argumentoval hovorca Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Michal Stuška.

Práve v tejto situácii podľa jeho slov rezort realizuje konkrétne projekty, ktoré za posledné mesiace umožnili vznik vyše 6000 nových pracovných miest pre mladých nezamestnaných.

"Ďalší aktuálne pripravovaný projekt umožní nájsť prácu až pre približne 5000 dlhodobo nezamestnaných ľudí," dodal Stuška.

Opoziční politici chcú tak podľa jeho slov zrejme len prekryť fakt, že bývalá vláda "síce neustále deklarovala prioritu boja s nezamestnanosťou, nič s ňou však nerobila".
 

Viac o téme: Projekt Domáce Práca Ministerstvo Ľudí 5000
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy