Oživenie priemyslu pociťujú aj personalisti

Personalisti zanamenali pozitívny trend v priemysle.Personalisti zanamenali pozitívny trend v priemysle. Zdroj: photl.com

Personalisti zaznamenali pozitívny trend. Vďaka zvyšujúcemu počtu objednávok sa očakáva rast zamestnancov v druhom kvartáli.

Priemysel sa na Slovensku po decembrovom medziročnom prepade zobúdza. Podľa údajov Štatistického úradu SR v januári stúpli medziročne nové objednávky o 4,6 %, keď dosiahli 3,297 miliardy eur. Tento pozitívny trend zaznamenali aj personalisti.

Podľa Petra Pašku, konateľa personálnej agentúry ProAct People Slovensko, po januárovom a februárovom náraste objednávok v priemysle očakávajú začiatok rastu zamestnanosti, a to hneď v druhom kvartáli. Agentúra zaznamenáva medziročný nárast záujmu o svoje služby a rast počtu pridelených zamestnancov takmer až o 54 %.

"Rast zamestnanosti začiatkom roka sme predpovedali na obdobie marca, apríla aj v súvislosti s prepúšťaním v závere minulého roka, kedy zamestnávatelia tak konali kvôli očakávanému rastu nákladov na tento proces a teraz sa na svoje pozície budú mnohí zo zamestnancov vracať," dopĺňa Paška.

Viac o téme: Rast Domáce Zamestnanosť Priemysel Personalisti Zamestnanosti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy