So zmenami v Zákonníku práce väčšina Slovákov nesúhlasí

Najčastejšie pokladajú zmeny v ZP za nesprávne ľudia s vysokoškolským vzdelaním.Najčastejšie pokladajú zmeny v ZP za nesprávne ľudia s vysokoškolským vzdelaním. Zdroj: photl.com

Nedávno schválené zmeny v Zákonníku práce pokladá za správne 25 percent a za nesprávne 49 percent občanov Slovenska.

K otázke zmien v Zákonníku práce od nového roka sa nevedelo vyjadriť 26 % respondentov. Vyplýva to z prieskumu Inštitútu pre verejné otázky a agentúry FOCUS uskutočneného od 7. do 13. novembra 2012 na vzorke 1013 dospelých obyvateľov Slovenska.

Nesúhlas so zmenami v Zákonníku práce prevažuje nad súhlasom u obyvateľov všetkých krajov Slovenska, medzi mužmi aj ženami, vo všetkých vzdelanostných a vekových skupinách. Najčastejšie pokladajú tieto zmeny za nesprávne ľudia s vysokoškolským vzdelaním, tvoriví odborní pracovníci, podnikatelia a živnostníci. So zmenami však nesúhlasí aj väčšina kvalifikovaných i nekvalifikovaných robotníkov, výkonných odborníkov, či úradníkov.

Novelizovaný Zákonník práce kritizuje výrazná väčšina prívržencov SDKÚ-DS (78 %) a viac ako polovica prívržencov SaS (54 %), OĽaNO (53 %) a Mostu-Híd (51 %). U priaznivcov strany Smer-SD je pomer súhlasiacich a nesúhlasiacich so zmenami takmer vyrovnaný - za správne ich pokladá 37 % a za nesprávne 38 %. Vládna strana teda o správnosti zmien v Zákonníku práce presvedčila menej ako dve pätiny svojich priaznivcov.

 

Viac o téme: Domáce Práce Zákonník ZP
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy