O prácu môže prísť 700 ľudí. Zamestnanci štrajkovali

Zamestnanci Delphi Slovensko nenastúpili na rannú smenu a štrajkovali.Zamestnanci Delphi Slovensko nenastúpili na rannú smenu a štrajkovali. Zdroj: photl.com

Spoločnosť Delphi Slovensko v Senici plánuje presunúť svoju výrobu mimo Slovensko. S týmto činom nesúhlasia súčasní zamestnanci, ktorí sa pustili do štrajku.

Najmenej 350 zamestnancov Delphi Slovensko, s. r. o., v Senici vyjadrilo v piatok ráno medzi 6. a 7. hodinou výstražným štrajkom svoju nespokojnosť so zámerom spoločnosti na prepúšťanie a presunutie výroby mimo Slovenska. Pracovníci rannej a nočnej zmeny sa stretli pred bránou závodu za podpory zástupcov OZ KOVO a Konfederácie odborových zväzov SR.

"Chceme prácu!," adresovali svoju požiadavku vedeniu závodu, nikto z predstaviteľov však medzi štrajkujúcich, ako informovala predsedníčka odborovej organizácie spoločnosti Viera Vrábliková, neprišiel. Priebeh akcie bol podľa jej slov pokojný, po skončení odišli zamestnanci na pracovisko. Účasť sa pohybovala okolo 90 percent pracujúcich na dotknutých zmenách.

"Naším hlavným cieľom je dosiahnuť, aby spoločnosť zmenila svoje rozhodnutie. Teraz nám nezostáva nič iné, len čakať na odozvu," dodala Vrábliková.

Zatiaľ nie je stanovený žiadny termín rokovania. Podľa jej slov je pre odbory každé zachránené pracovné miesto výhrou.

Spoločnosť nahlásila na senický úrad práce hromadné prepúšťanie, do konca tohto roka má prísť o prácu 85 pracovníkov, do júna 2014 ten istý osud čaká postupne ďalších 540 výrobných, režijných a THP pracovníkov. V spoločnosti je zamestnaných 700 ľudí.

Delphi Slovensko vyrába elektrické dielce, zariadenia, káble pre automobilový priemysel.
 

Viac o téme: Slovensko Domáce Protest Štrajk Zrušenie Prepúšťanie Delphi Hodinový Výroby
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy