Banskobystrický kraj hlási prepúšťanie zamestnancov

O prácu príde veľa ľudí v okrese.O prácu príde veľa ľudí v okrese. Zdroj: photl.com

V Banskobystrickom kraji príde o prácu viacero ľudí. Dôvodom majú byť vnútorné organizačné zmeny a nadbytočnosť.

Hromadné prepúšťanie 36 ľudí ohlásil zamestnávateľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Rimavskej Sobote. Hovorkyňa úradu Júlia Antalová informáciu pre TASR potvrdila s tým, že môže povedať len to, že o prácu prídu ľudia v okrese. O bližšej pôsobnosti podnikateľa úrad po dohode informovať nebude.

V súvislosti s prepúšťaním v okrese Rimavská Sobota sa v minulosti spomínal štátny podnik Lesy SR, odštepné závody sa však rušiť nebudú. Zamestnanosť znižovali vo firme CSM Tisovec. Väčšinou sa však dohodli na predčasnom odchode zamestnancov do dôchodku a na ich miesta nových neprijali. S problémami má zápasiť aj ďalšia firma v Tisovci.

"V súčasnosti komunikujeme so zástupcami viacerých firiem, viem, že majú problémy, ale tie sa snažia priebežne vyriešiť. Nedokážem v tejto chvíli potvrdiť, že hromadné prepúšťanie sa týka Tisovca. Viac budeme vedieť až začiatkom budúceho roka v januári," povedal primátor Tisovca Peter Mináč.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny podrobnejšie informácie o prepúšťaní zverejniť nemôže.

"Údaje o zamestnávateľovi sa môžu zverejňovať len so súhlasom príslušného zamestnávateľa a ten nám na to v tomto prípade súhlas nedal," vysvetlila Antalová.

O prácu príde tridsaťdva ľudí
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Štiavnici dostal v uplynulých dňoch jedno hlásenie o hromadnom prepúšťaní. O prácu má prísť 32 ľudí.

Ako TASR informovala Adriana Melicherčíková z oddelenia informatiky a štatistiky ÚPSVaR v Banskej Štiavnici, dôvodom hromadného prepúšťania majú byť vnútorné organizačné zmeny a nadbytočnosť.

"Firma plánuje prepustiť 32 zamestnancov, z toho deväť žien a troch občanov so zdravotným postihnutím."

Celkový počet zamestnancov firmy ku dňu nahlásenia bol 60, z toho 12 žien a traja občania so zdravotným postihnutím.

"Vzhľadom na to, že nemáme súhlas s uverejnením názvu zamestnávateľa, ďalšie informácie nemôžem poskytnúť," upozornila Melicherčíková.

Miera nezamestnanosti v pôsobnosti ÚPSVaR Banská Štiavnica dosiahla k 30. septembru 17,55 %.

Viac o téme: Domáce Zamestnanosť Strata Prepúšťanie Kraj Banskobystrický Nezaemstnanosť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy