Po dovolenke späť do práce. Ako predĺžiť dovolenkový optimizmus?

TrenkwalderTrenkwalder

Každý z nás to pozná. Posledný deň dovolenky sa mení na nočnú moru návratu do pracovnej reality. Spolu s pracovnými psychológmi sme vám preto priniesli niekoľko tipov, ako si udržať dovolenkovú pohodu aj po nástupe do práce. Tieto pomôcky vám síce nevyplnia čas od jednej dovolenky k druhej, ale zistíte, že do práce sa možno aj tešiť.

Deň voľna medzi dovolenkou a nástupom do práce.

Môže to znieť akokoľvek nepravdepodobne, ale pokiaľ si urobíte medzi dovolenkou a nástupom do práce malú prestávku, vaša myseľ sa lepšie pripraví na zažité stereotypy. Nie je totiž nič demotivujúcejšie, ako presunúť sa zo slnečnej pláže priamo do pracovnej reality. Vaše myšlienky budú totiž ešte stále na dovolenke.

 

Spomeňte si na vaše pracovné plány.

Nie na úlohy, ale na plány. Na všetko to, čo chcete v práci dosiahnuť. Myslite na možné povýšenie, zvýšenie platu, na svojich kolegov, ktorých máte radi. Myslite na to, že tento rok sa možno presťahujete do krajšej kancelárie. Jednoducho snažte sa udržať si pozitívne naladenie z dovolenky, ešte skôr ako prekročíte bránu vašej práce.

 

Nenechajte sa demotivovať e-mailom.

Preplnená e-mailová schránka po návrate z dovolenky je pre každého z nás nočnou morou. Ak máte prístup k svojmu pracovnému e-mailu, použite ho a večer pred cestou do práce si len zbežne prezrite svoje maily. Vymažte tie, ktoré si nevyžadujú vašu reakciu. Uvidíte, že na druhý deň v práci po zapnutí vášho PC nebudete mať pocit, že stojíte pod Mount Everestom, a že vaše e-maily budete zdolávať niekoľko hodín.

 

Dobre sa na to vyspite.

Posledné dni dovolenky sa často nesú v znamení rôznych rozlúčkových party. Napriek tomu je táto rada presne opačná. Posledné dve noci na vašej dovolenke sa pokúste dostať do postele maximálne o dve hodiny neskôr, ako keď chodíte do práce. Pomôže vám to pripraviť vaše telo na prechod z dovolenkového módu do pracovného tempa.

 

Pomôcť môžu i čaje alebo lieky.

Večer pred opätovným nástupom do práce, začínajú podvedome pracovať naše nervy. Ak sa dostaví nepokoj, uvarte si šálku relaxačného čaju, prípadne si zoberte nejaké prírodné preparáty na relaxáciu. Uvoľnenie sa prenesie aj na nasledujúce ráno.

 

Nezabudnite, že rovnako ako vy musia ísť dnes do práce všetci z vášho lietadla.

Vedieť, že nie ste jediný, kto dnes ráno musí podstúpiť cestu do práce po dovolenke je oslobodzujúce. Mierna škodoradosť nie je zlá. Určite vás vnútorne poteší vedomie že aj váš protivný sused z hotelovej izby už dnes pravdepodobne zarezáva v práci.

 

Tieto rady nie sú univerzálnym riešením. Určite vám však môžu pomôcť k tomu, aby vaša pozitívna energia, ktorou ste sa nabili počas dovolenky, vydržala čo najdlhšie. Prajeme vám pekný a úspešný deň.

 

Zdroj: Trenkwalder


Pracovné ponuky spoločnosti Trenkwalder »

Viac o téme: Trenkwalder Kariera2010
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy