Vášho šéfa vyrazili: Čo teraz?

Strata šéfa, ktorého obdivujete, môže byť nepríjemná. Tu nájdete návod, ako túto situáciu zvládnuť v pokoji a pripraviť sa na to, čo vás čaká v kariére.

Pochopenie vplyvu

Strata obľúbeného šéfa je iná ako rozlúčka so šéfom, ktorého nemáte radi. Nie je to len manažér, ale aj mentor, ktorý pomáhal formovať vašu kariéru. Je prirodzené, že sa pri ich nečakanom odchode cítite neisto, pokiaľ ide o budúcnosť.

Zvládnutie vašej reakcie

Zachovajte pokoj: Je normálne, že sa pri odchode nadriadeného obávate o svoju vlastnú istotu zamestnania. Nadýchnite sa a pripomeňte si, že výsledky často presahujú individuálnu kontrolu. Či už je to z dôvodu prepúšťania alebo iných dôvodov, panikou situáciu nezmeníte.

Snažte sa o pochopenie: Ak ste si svojho šéfa vážili, je prirodzené, že sa snažíte objasniť, čo sa stalo. Pochopenie okolností môže priniesť uzavretie a pochopenie dynamiky na pracovisku.

Využitie vašej siete

Rozšírte svoje kontakty: Silná profesionálna sieť vám zabezpečí, že nebudete príliš závislí na jednej osobe, pokiaľ ide o kariérne príležitosti. Začnite sa o vzťahy starať včas a dôsledne, diskrétne vyhľadávajte rady a poznatky o trhu.

Aktualizujte svoje zdroje: Udržujte svoj životopis aktuálny a aktívne sa prezentujte vo svojom odvetví. Tento proaktívny prístup vám zaručí, že budete pripravení, ak budete musieť nečakane preskúmať nové pracovné príležitosti.

Profesionálny posun vpred

Zostaňte v kontakte: V prípade potreby udržiavajte kontakt so svojím bývalým šéfom. Stále vám môže ponúknuť cenné rady a potenciálne otvoriť dvere v budúcnosti. Sieťovanie nie je len o okamžitých príležitostiach, ale aj o dlhodobých vzťahoch.

Pripravte sa na zmeny: Zmeny zamestnania sú nevyhnutné. Zostaňte prispôsobiví tým, že budete neustále aktualizovať svoje zručnosti a udržiavať vzťahy aj mimo svojho súčasného pracoviska.

Strata šéfa, ktorého si vážite, je významnou profesionálnou zmenou. Ak si zachováte rozvahu, rozšírite svoje kontakty a udržíte si aktuálne zručnosti, môžete túto zmenu efektívne zvládnuť. Pamätajte, že každá kariérna cesta zahŕňa zmeny a pripravenosť vám zaručí, že budete pripravení na všetko, čo príde.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Kontakt Nadriadený Šéf Zručnosti Profesionálna sieť
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy