Naštartujte sa pri hľadaní práce v novom roku

Splňte si sen o práci v roku 2014.Splňte si sen o práci v roku 2014. Zdroj: photl.com

Každý, kto chce spraviť o krok navyše vo svojej kariére, mesiac január je výborným časom na hľadanie zamestnania. So začínajúcim novým rokom otvárajú zamestnávatelia viaceré pracovné pozície. Tí, ktorí nezaspia na vavrínoch majú vyššie šance, že zabodujú.

 

„Na začiatku roka veľa spoločností prehodnocuje svoje rozpočty a sledujú nové potreby a vývoj na jednotlivých oddeleniach. V prípade potreby potom vytvárajú nové pracovné miesta,“ hovorí Tomas Moran, generálny riaditeľ personálnej spoločnosti.

Mesiac január je preto výborným časom pre všetkých "hľadačov" práce. Moran ponúka niekoľko tipov na získanie vytúženého zamestnania v tomto období.

5 spôsobov, ako si zvýšite šance pri hľadaní práce

  1. Sledujte svoj cieľ
    Ešte pred začiatkom hľadania pracovných ponúk si stanovte vaše profesijné ciele. Veľa ľudí si myslí, že môže robiť všetko, flexibilita však nie je správna vlastnosť na určenie vašich kariérnych cieľov.
     
  2. Oslovte známych
    Ak chcete získať prácu, dôležité je, aby ste poznali čo najviac ľudí. Čím viac ľudí poznáte, tým viac otvorených možností máte od svojich známych. Nič za to nedáte, ak ich oslovíte, či v spoločnosti, v ktorej pracujú, nemajú voľné pracovné miesta.
     
  3. Vyhľadávajte akcie spojené s vašim odvetvím
    Hľadať prácu si môžete aj na správnych miestach alebo na rôznych spoločenských podujatiach. Pri niektorých povolaniach je to jednoduchšie. Programátori, grafici, marketingoví pracovníci, social networkeri, či ďalší odborníci sa stretávajú na podujatiach v rôznych coworkingových centrách alebo podnikoch. Stačí zájsť do ich spoločnosti a stretnúť tu správnych ľudí.
     
  4. Upravte si životopis podľa hľadanej pozície
    Je možné, že si hľadáte prácu vo viacerých odvetviach. V takomto prípade je potom potrebné, aby ste mali životopis upravený podľa typu pozície. Vaše úspechy a zručnosti by mali zodpovedať požiadavkách stanovených v popise práce na pracovnú pozíciu.
     
  5. Vyčistite si sociálne siete
    Ak ste doteraz využívali sociálne siete na zdieľanie obsahu svojho súkromia, vo voľnom čase si prejdite svoje staršie statusy. Ak sa na nich vyskytuje nevhodný obsah, ktorý by vás pomohol zdiskreditovať v novej práci,  vymažte ho. Špeciálny pozor by ste si mali dávať na sociálnej sieti Facebook. Nezabudnite si vymazať aj nevhodné fotografie, napríklad z dovoleniek alebo firemných večierkov.

Začnite svoje hľadanie práce na Kariére. Pridajte si svoj životopis a získate väčšiu šancu, že vás osloví potenciálny zamestnávateľ.

 

Viac o téme: Práca Zamestnanie Hľadanie Pozície Naštartovanie 2014
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: mashable.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy