5 spôsobov ako nájsť mimoriadnych zamestnancov

Top zamestnanec je celebritou.Top zamestnanec je celebritou. Zdroj: photl.com

Snažíte sa získať talenty pre vašu spoločnosť? Staňte sa „malým“ špiónom a skúste jednu z osvedčených praktík.

  1. Vzdelávajte a poznajte najlepších zamestnancov
    Tak ako má každá spoločnosť prostriedky a spôsoby, ako zaujať a získať nových zákazníkov pre svoje produkty a služby, tak by mal mať aj každý zamestnávateľ spôsob, vďaka ktorému vie vyselektovať talenty medzi ostatnými zamestnancami. Dôležité je, aby každá spoločnosť vzdelávala svojich zamestnancov, či už pravidelnými školeniami alebo formou interného newslettera. V ňom majú zamestnanci možnosť dozvedieť sa najnovšie novinky o spoločnosti, o svojich kolegoch ako aj o nových produktoch či službách.

    Veľmi dôležitá je aj spolupráca vedenia s manažérmi. Opýtajte sa kľúčových manažérov, aby vám  navrhli kandidátov na najlepších inovatívnych pracovníkov za každý mesiac.

  2. Hľadajte na správnom mieste
    Skúste hľadať nových zamestnancov netradičným spôsobom v závislosti od typu práce. Ak túžite získať talenty, ktoré vynikajú napríklad v IT oblasti,  môže ísť napríklad o súčasného alebo bývalého študenta informatiky. Informácie o talentovaných ľuďoch nájdete na stránke školy a potom vám už len stačí „vygúgliť si“ jeho meno. Svetový vyhľadávač vám poskytne cenné informácie o dotyčnej osobe.

  3. Skúste partizánsku taktiku
    Pravdou je, že väčšina kvalitných talentov už pracuje pre niekoho iného. Každý kvalitný pracovník má však v dnešnej dobe založený pracovný profil na sociálnej sieti LinkedIn. Skúste si na nej vyhľadať pracovníkov vášho konkurenta, oslovte vytipované osoby, aby ste im ponúkli možnosť pracovať pre vašu spoločnosť.

  4. Preverte si korektné konanie uchádzača
    Ak si už vaša spoločnosť vyselektovala uchádzačov, ktorí podľa životopisu spĺňajú podmienky na danú pracovnú pozíciu, pošlite im online úlohu. Avšak k nej na konci pripojte aj „fiktívne“ výsledky „ďalších uchádzačov“. Zistite tak korektné správanie každého kandidáta. Ak od neho dostanete spätnú väzbu, v ktorej vás informuje o zverejnených výsledkoch testu, viete, že je to správny kandidát pre vašu spoločnosť.

  5. Top zamestnanec je celebritou
    Nezabudnite si vo firme udržať a podporovať ľudí, ktorí propagujú svoje nadšenie pre prácu. Ide o osoby, ktoré majú založenú microstránku alebo sa dokonca chystajú vydať knihu. Nezabudnite, že pre týchto ľudí je dôležitý osobnostný rozvoj, ktorí dosahujú aj vďaka práci, ktorú vykonávajú.

Tipy, ako udržať vo firme výrazné talenty:

  • individuálnou motiváciou
  • pružnou pracovnou dobou
  • možnosťou voľnosti pri výzdobe na pracovisku
  • kurzami kreativity
  • odbornými časopismi a knihami
  • stážami v zahraničí
  • zapojením do národných projektov
Viac o téme: Talent Ľudia Noví Hľadanie Celebrita Talenty
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: management.fortune.cnn.com; Karel Červený; red

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy