Hľadáte novú pracovnú výzvu?

svet personalistikysvet personalistiky

Pýtali ste sa niekedy sami seba, či Vám zamestnanie, ktoré máte prináša radosť a sebarealizáciu? Možno už dlhšie máte pocit, že stagnujete a radšej by ste hľadali svoju kariéru na inej pozícii alebo v inej spoločnosti.

 

Možno už dlhšie máte pocit, že stagnujete a radšej by ste hľadali svoju kariéru na inej pozícii alebo v inej spoločnosti. Ak cítite nespokojnosť, hľadajte najskôr možnosti u súčasného zamestnávateľa. Ste nespokojný s náplňou práce alebo kolektívom? Chýba Vám možnosť kariérneho rastu alebo zaujímavejšie projekty? Prekonzultujte s Vašim nadriadeným Vaše kariérne ciele a uistite sa, či existuje priestor na ich naplnenie u súčasného zamestnávateľa.

Pokiaľ viete, že práca, ktorú robíte Vás nenapĺňa a rozhodli ste sa pre zmenu, tu je niekoľko rád od kariérneho kouča:

· Začnite okamžite konať - nečakajte, kým si Váš pokles motivácie všimne nadriadený.

· Hľadajte kým ste stále zamestnaný - Vaša cena na trhu práce je vyššia. Mnohí zamestnávatelia uprednostnia uchádzača, ktorý je „žiadaný“ na trhu a teda zamestnaný. ´

· Získajte nové zručnosti - ak viete o chýbajúcich zručnostiach (jazykových, odborných, technických) urobte všetko preto, aby ste ich nadobudli pred tým, ako sa začnete obhliadať po novej práci. Pre zamestnávateľov ste zaujímavejší ak disponujete zručnosťami, ktoré vyžaduje Vaša vysnívaná práca.

· Vytvorte si súkromnú emailovú schránku pre komunikáciu s potenciálnymi zamestnávateľmi, nevyužívajte pracovné kontakty.

· Aktualizujte si priebežne životopis a motivačný list - doplňte pracovné činnosti a skúsenosti z posledného obdobia.

· Získajte referencie od predchádzajúcich zamestnávateľov, aby ste ich v prípade potreby mohli použiť.

 

Ing. Ivana Kováčiková, Managing Partner www.exact-recruitment.sk

 

Viac o téme: Svet personalistiky
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy