10 spôsobov, ako efektívne začať nový rok v práci

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Začiatok roka prináša pre viacerých ľudí nový začiatok v práci alebo znovu naštartovanie sa. Niektorí si dávajú novoročné predsavzatia, ďalší ciele, ktoré chcú dosiahnuť. Avšak, ako vykročiť tou správnou nohou, ak ste si ešte nič nestihli naplánovať?

 
  1. Stanovte si ciele
    Aj keď nemáte vo zvyku stanovovať si ciele na nový rok, zamyslite sa aspoň tam tým, kde ste teraz a kde by ste sa chceli dostať v priebehu roka. Majte na pamäti, ak neviete kam idete, ťažko sa niekam dostanete. Keď chcete niečo zmeniť vo svojom živote, mali by ste začať plánovať.
     
  2. Zhodnoťte si minuloročné úspechy
    Spravte si zoznam svojich minuloročných úspechov. Na čo ste hrdí, čo ste spravili? Čo sa vám podarilo začať a stále na tom pracujete? Vaše úspechy, aj keď minimálne, vás posúvajú dopredu.
     
  3. Pripravte si zoznam nových zručností, ktoré budete potrebovať
    Na každú novú činnosť budete potrebovať aj nové zručnosti. Platí to hlavne pre ľudí, ktorí chcú vo svojej kariére napredovať. Vyhraďte si svoj čas na vzdelávanie a porozprávajte sa so svojich šéfom, ako by ste si mohli zlepšiť vaše schopnosti a naučiť sa nové. Existuje viacero možností: od online kurzov, až po jednodňové školenia, kurzy, workshopy alebo konferencie.
     
  4. Zlepšite si reputáciu
    Hovorí sa, že človek bez reputácie neexistuje. Jednoducho, vaša reputácia by mala hovoriť za vás. Vy jej len k tomu môžete mierne pomôcť na vašich profiloch na sociálnych sieťach LinkedIn, Twitter alebo Google+. Uistite sa, či vaše online profily obsahujú všetky relevantné informácie o vás.
     
  5. Zamerajte sa na budúcnosť
    Položte si pár otázok. Aké máte vyhliadky do budúcnosti vo firme v ktorej pracujete? Môže sa dostať aj na vyššiu úroveň a platovo si polepšiť? Je vašou víziou stať sa podnikateľom/podnikateľkou? Buďte realistickí a zvážte, aké máte v živote možnosti a aké máte vyhliadky do budúcnosti.
     
  6. Zbavte sa stereotypu
    Pociťujete, že je vo vašom živote čas na zmenu? Ak už niekoľko rokov máte stále tú istú prácu, skúste zmeniť zamestnanie. Hľadať novú prácu si môžete aj popri vašej stabilnej práci. Ak zamýšľate nad podnikaním a máte dostatok finančných prostriedkov, pustite sa do podnikania ihneď. Ak nemáte dostatok finančných prostriedkov, vyskúšajte rozbehnúť podnikanie súčasne s vašim zamestnaním. Vhodný čas nepríde sám, vy si ho musíte „odchytiť“.
     
  7. Choďte medzi podnikavých ľudí
    V každom meste sú rôzne organizácie alebo združenia, ktoré organizujú rôzne zaujímavé stretnutia alebo prednášky. Môžete sa stretnúť s inšpirujúcimi podnikateľkami, vypočuť si zaujímavú marketingovú prednášku alebo sa dozvedieť, ako sa spravujú sociálne siete. Nie všetky prednášky sú platené, radu bezplatných prednášok nájdete aj coworkingových centrách.
     
  8. Buďte flexibilní
    Buďte otvorení novým myšlienkam a novému spôsobu práce. Keď ste osoba, ktorá sa ťažšie prispôsobuje, je to pre vás nová výzva. Poviete si, že nové pracovné postupy nepotrebujete vedieť k práci, avšak možno sa vám zídu v novom zamestnaní. Skúste hovoriť viac „áno“ ako „nie“, ak dostanete pracovný návrh od vašich kolegov alebo nadriadených.
     
  9. Majte stále nových kamarátov
    Keď sa dostanete do akejkoľvek spoločnosti medzi ľudí, určite tu stretnete zaujímavých ľudí. Čím viac ľudí spoznáte, tým viac sa vám otvárajú nové možnosti.
     
  10. Nezabúdajte na okolie
    Nezabudnite na to, že dosahovanie cieľov počas roka nie je všetko. Starajte sa o svoje zdravie, rodinu, priateľov a keď to budete najviac potrebovať, všetko vám počas roka opätujú.
Viac o téme: Sa Nový Ciele Plány Rok Naštartovanie Predsavzatia 2014
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: businessinsider.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy