Keď je rodina biznis

Patrizia Gucci, 4. generácia rodiny Gucci, zdroj: Medzinárodný kongres rodinných firiemPatrizia Gucci, 4. generácia rodiny Gucci, zdroj: Medzinárodný kongres rodinných firiem

Keď človek zakladá vlastný biznis, na ktorom mu záleží, dáva do toho úplne všetko – svoje sny, túžby, vášne, úspory, voľný čas... A hlavne začiatky sú ťažké. Vyžadujú si vytrvalosť. Inak tomu nie je ani pri podnikaní, ktorého súčasťou sú viacerí členovia rodiny. Je síce obrovskou výhodou mať partnera pri podnikaní v rodine, ale zároveň to prináša so sebou aj špecifické výzvy, ktorým takéto podnikanie musí čeliť.

V bežnom živote vzťahy medzi rodinnými príslušníkmi často prechádzajú skúškami odolnosti a obstáť je ťažké. Každý podnikateľ, ktorý je súčasťou takého podniku, má určite svoje vlastné skúsenosti s prínosmi, ale zároveň aj ťažkosťami, ktoré tento biznis so sebou prináša.

J. J. Rousseau vravel, že najstaršou prirodzenou spoločnosťou je rodina, a preto sa niet čo čudovať, že človek chce často tvoriť a budovať svoju budúcnosť práve v nej a pre ňu, pre ďalšie generácie.

Ako si zabezpečiť v rodinnom podniku viacgeneračnú nástupnosť, mať dobré vzťahy, vedieť si adekvátne poradiť s potenciálnymi konfliktmi, či im dokonca predchádzať sa však dá naučiť. A práve Inštitút Rodinného Biznisu, ktorý pracuje s rodinnými firmami, pomáha im a odborne ich vzdeláva, už tretíkrát organizuje v oblasti rodinného podnikania Medzinárodný kongres rodinných firiem, na ktorom privíta osobnosti z celého sveta v danej sfére.

Stefan Hipp, člen predstavenstva a vnuk zakladateľa rodinnej firmy HiPP (Švajčiarsko), zdroj: Medzinárodný kongres rodinných firiem Galéria fotiek (4) Stefan Hipp, člen predstavenstva a vnuk zakladateľa rodinnej firmy HiPP (Švajčiarsko), zdroj: Medzinárodný kongres rodinných firiem

Kongres je doslova nabitý inšpiráciami a skúsenosťami ľudí, ktorí v prostredí rodinných firiem pracujú.

8. septembra 2022 v Radisson Blu Carlton Hoteli v Bratislave na Medzinárodnom kongrese rodinných firiem bude prítomných viac ako 200 hostí z rodinných firiem a odbornej verejnosti, ktorí sa s návštevníkmi podelia o vedomosti v oblasti riadenia, inovácií rodinných firiem a o iné výzvy, ktoré rodinné podnikanie prináša. Možnosť rozvíjať vlastný rodinný biznis pomôžu vzácni hostia z celého sveta – Patrizia Gucci, Stefan Hipp či Alfredo de Massis...

Alfredo de Massis, profesor podnikania a rodinného biznisu, zdroj: Medzinárodný kongres rodinných firiem Galéria fotiek (4) Alfredo de Massis, profesor podnikania a rodinného biznisu, zdroj: Medzinárodný kongres rodinných firiem

Nebudú chýbať ani praktické workshopy na pálčivé témy, v ktorých hostia môžu nájsť odpovede na svoje otázky, či už právne, finančné, daňové či obchod rozvíjajúce.

Kongres ponúka možnosť spoznať výnimočných ľudí a načerpať inšpiráciu v oblastiach:

  • riešenie konfliktov v podnikateľskej rodine,
  • podpora rodinného podnikania na Slovensku,
  • etický manažment a filantropia vychádzajúce z rodinnej ústavy,
  • inovácie prostredníctvom tradícií v rodinných firmách,
  • multigeneračná správa a presun majetku,
  • zlepšenie konkurencieschopnosti rodinnej firmy,
  • family office a rodinná nadácia.

Vstupenky na 3. ročník Medzinárodného kongresu rodinných firiem a podrobný program nájdete TU.

8. september je dôležitý deň. Dôležitý deň pre rodinu a podnikanie, a pre tých, ktorí chcú pre svoj rodinný podnik viac.
 

Keď je rodina biznis Galéria fotiek (4)

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Medzinárodný kongres rodinných firiem

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy