Learning & development event roka si môžete prvýkrát užiť aj z pohodlia gauča a zadarmo. Dobrovoľnou kúpou vstupenky podporíte deti z Ukrajiny

Štvrtý ročník najprestížnejšej ankety rozvoja a vzdelávania na Slovensku, Learning & Development Awards, sa blíži do finále. Začiatkom mája vyhlási odborná porota na slávnostnom galavečere top lektora a kouča roka s jedinečným prístupom k vzdelávaniu a najinovatívnejší rozvojový program. Buďte pri tom a užite si najväčšiu learning & development udalosť roka.

„Viac ako 13 rokov pôsobíme v oblasti firemného vzdelávania a rozvoja na Slovensku a uvedomujeme si jeho dôležitosť pre efektívne fungovanie a progres firmy. Anketou sme chceli nielen poukázať na jeho prínos pre spoločnosti a jednotlivcov, ale jednoducho odborníkom na vzdelávanie a rozvoj poďakovať za dobre odvedenú prácu a dopriať im trochu zaslúženej slávy vo svetle reflektorov,“ vysvetľuje Roman Kurnický, spoluzakladateľ ankety a Managing Director spoločnosti Developium. „Pevne veríme, že projektom prispejeme k tomu, aby firmy u nás nepovažovali vzdelávanie zamestnancov za nadbytočný výdavok, ale nevyhnutný krok k napredovaniu a konkurencieschopnosti spoločnosti.“

Inšpirovať a byť inšpirovaný

Štvrtým ročníkom ankety Learning & Development Awards vytvorili organizátori priestor na zdieľanie inšpirácie nielen v rámci komunity, ale snažia sa verejne otvárať tému kvality vzdelávania a prepájať laickú a odbornú verejnosť. „V tejto iniciatíve sa každoročne stretávajú tí, ktorí majú odvahu prezentovať vlastný prístup a inšpirovať druhých, a pritom si uvedomujú, aké dôležité je neustále skúšať nové veci, ktorými ich inšpirovali ostatní,“ vysvetľuje Marko Šarmír, spoluautor projektu a Managing Director spoločnosti Developium.  

Najviac nominácií od prvého ročníka

V priebehu minulého roku obdržala porota, zložená z nezávislých HR odborníkov, 216 nominácií. Meno inšpiratívneho „vzdelávača“ mohol do nominačného formulára zadať ktokoľvek, kto považoval prácu dotyčného za prínosnú a inovatívnu. Na základe stanovených kritérií a niekoľkých kôl výberového procesu zvolila porota troch finalistov v jednotlivých kategóriách – Lektor roka, Kouč roka a Soft-skill firemný vzdelávací/rozvojový program.

Deväť finalistov

V kategórii Lektor roka sa o titul uchádzajú 3 dámy – špecialistka na vizuálne zaznamenávanie a lektorka s vášňou pre leadership, prezentačné zručnosti a growth mindset, Beata Brosková, trénerka mäkkých zručností, ktorá aktívne pracuje s ľudským potenciálom a skupinovým flow, Martina Georgievová a lektorka a autorka úspešných sebarozvojových nástrojov, Ľubica Takáčová. Finalistkami kategórie Kouč roka sú Zuzana Valábková, profesionálna koučka s certifikáciou PCC a certifikovaná supervízorka, Klára Giertlová, kvalifikovaná andragogička s psychoterapeutickým vzdelaním a medzinárodne certifikovaná koučka PCC a Silvia Gallová, certifikovaná koučka MCC, mentorka, trénerka a supervízorka koučov a vzdelávacích a manažérskych profesií.

Programy, ktoré menia firmy

Spomedzi soft-skills firemných vzdelávacích/rozvojových programov najviac zaujal program zameraný na zvyšovanie motivácie ľudí na existujúcich a nových projektoch, udržanie talentu vo firme a prilákanie nových ľudí, Employee Development Program (EDP) spoločnosti DXC TECHNOLOGY SLOVAKIA, program zameraný na posilnenie kľúčových kompetencií potrebných pre prácu v hospicovej starostlivosti pod názvom Posilnenie odolnosti rozvojom emočnej inteligencie tímu a Culture of change zameraný na rozvoj a zlepšenie komunikačných, kooperatívnych, tímových a kreatívnych zručností u pedagógov Súkromnej strednej odbornej školy DSA V Trnave.


Learning & development event Galéria fotiek (4)

Sviatok vzdelávania a rozvoja

Víťazi budú slávnostne vyhlásení 5. 5. 2022 na galavečere v hoteli Doubletree by Hilton v Bratislave, ktorý sa koná pod záštitou primátora Hlavného mesta SR Bratislavy, Matúša Valla. „Podujatie je vyvrcholením každoročného úsilia poroty oceniť tých najinšpiratívnejších lektorov, koučov a ľudí, ktorí stoja za firemnými vzdelávacími programami,“ tvrdí Marko Šarmír, tvorca ankety. Tento večer je nepísaným sviatkom vzdelávania u nás. Nenechajte si ujsť príležitosť networkovať s podobne zmýšľajúcimi jedincami, inšpirovať sa neokukanými postupmi či osobnosťami, vychutnať si živú hudbu, výborné jedlo a zaujímavý program.

Nabitý program

Ten odštartuje téma vzdelávania vo firmách v poslednom roku, teda v časoch korona pandémie. Akým výzvam firmy čelili? A ako ich zvládli? V hlavnej úlohe sa predstavia vzdelávacie programy, ktoré úspešne edukovali zamestnancov aj v sťažených podmienkach. Dozviete sa, ktorý z nominovaných bol v minulom roku najväčším prínosom pre zamestnancov. Predtým, než spoznáte víťazku v kategórii Lektor roka a Kouč roka, vám všetkých 6 finalistiek prezradí pár tajomstiev zo svojho profesijného i súkromného života.

V papučiach, no „v prvom rade“

Vyhlásenie víťazov môžete tento rok prvýkrát absolvovať aj z pohodlia gauča a zadarmo - prostredníctvom živého online prenosu. Stačí zadať meno a email do registračného formulára na https://rdggroup.typeform.com/to/itE5Pukw a pred galavečerom vám príde link, cez ktorý môžete event sledovať. Počas prestávky si odskočíte mimo pódia – konkrétne na diskusiu Igora Janoka z UP Déjeuner a Alony Kurotovej, ktorá vedie Nadáciu AK. Venovať sa budú téme, ako možno využiť potenciál ľudí, ktorí utiekli pred vojnou z Ukrajiny na Slovensko a ako im pomôcť sa tu nielen dobre cítiť, ale dostatočne ich motivovať, aby mali záujem zostať u nás žiť a pracovať. Po prekročení našich hraníc mnohí nevedia, ako budú ďalej fungovať, žiť, pracovať. Medzi nimi je mnoho fundovaných odborníkov, ktoré by mohli byť prínosom pre tunajšie spoločnosti. Ako ich získať a ako im vytvoriť priaznivé podmienky? Odpovede aj na tieto otázky odznejú v debate. Z diskusie sa plynule (virtuálne) presuniete na prednášku pod záštitou Seduo, na ktorej vám Martina Georgievová a Beata Brosková prezradia svoje skúsenosti s natáčaním e-learningových videí a porovnajú benefity online a offline vzdelávania. Nečakajte, kým budú výsledky zverejnené online. Užite si napätie a radosť z ocenenia priamo s finalistami. Ak máte záujem a budget, môžete si vstupenky dobrovoľne zakúpiť na https://workshop.sk/kurz/2870/online-galavecer-ankety-learning-development-awards-2021 a sumou 18 € podporiť vzdelávanie detí z Ukrajiny. 


Learning & development event Galéria fotiek (4)

Pomoc pre deti z Ukrajiny

Dobrovoľnou kúpou lístka podporíte deti migrantov prichádzajúcich z Ukrajiny na Slovensko. V spolupráci s generálnym partnerom Up Déjeuner venuje organizátor peniaze vyzbierané z predaja vstupeniek na podporu nadácie Alony Kurotovej, ktorá vydáva učebnice slovenčiny práve pre tieto deti. Pomáhajú im vrátiť sa do škôl a adaptovať sa na nové prostredie, v ktorom sa ocitli v dôsledku vojnového konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom. Viac o projekte sa dozviete tu: https://www.ldawards.sk/dobry-skutok.

Priestor pre vzdelávanie aj vďaka partnerom

Anketu organizuje spoločnosť Developium s podporou odborných garantov ALKP, SAKO, ICF a HR Open Forum. Poďakovanie patrí generálnemu partnerovi projektu UP Déjeuner, rovnako partnerom HB Reavis, Hubhub, Seduo, Nalgoo, inmetric, workshop.sk a mediálnemu partnerovi Kariera.sk „Sme veľmi radi, že si naši partneri aj v tejto náročnej dobe našli čas a financie na podporu témy rozvoja a vzdelávania. Veľmi si to vážime a tešíme sa, že s ich podporou môžeme opätovne vytvárať skvelým lektorom, koučom a firmám zaslúžený priestor na prezentáciu svojej práce a šírenie inšpirácie v odbornej i laickej verejnosti, ako aj spoločne oceniť tých najlepších,“ hovorí Marko Šarmír. 


Learning & development event Galéria fotiek (4)

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy