Zamestnávateľovi zomreli zamestnanci na COVID: Takto sa rozhodol postarať o rodiny zosnulých pracovníkov

Zdroj: Gettty Images

Indická medzinárodná oceliarska spoločnosť Tata Steel sľúbila, že rodinám zamestnancov, ktorí v predchádzajúcich mesiacoch zomreli na ochorenie COVID-19, bude vyplácať mzdu zosnulého zamestnanca, a to až do doby, keď by mal ísť zamestnanec do dôchodku. Firma sa taktiež zaviazala, že na sebe preberie aj náklady na vzdelávanie potomkov zomretých zamestnancov.

Minulý týždeň podľahlo ochoreniu COVID-19 najmenej 300-tisíc Indov. Odborníci ale tvrdia, že tento počet môže byť oveľa vyšší, informuje denník BBC.

Straty na životoch sa nevyhli ani zamestnancom nadnárodného oceliraskeho gigantu. "Spoločnosť Tata Steel vyjadruje hlboké poľutovanie nad stratou svojich zamestnancov, ktorí v uplynulých mesiacoch podľahli krutému ochoreniu covid-19," uviedla spoločnosť vo svojom ficiálnom vyhlásení.

Finančná podpora až do dôchodkového veku zosnulého zamestnanca

Nezostalo však len pri vyjadrení poľutovania nad stratou zamestnancov. Firma sa rozhodla, že sa postará o rodiny zosnulých zamestnancov tak, že im bude vyplácať plat zamestnanca, poskytovať príspevky na bývanie a zdravotnícke benefity, a to až do obdobia, v ktorom by zosnulý zamestnanec dosiahol dôchodcovský vek (60 rokov). Spoločnosť Tata Steel sa tiež zaviazala, že na seba preberie všetky výdavky na školné pre deti zosnulých zamestnancov. Bude ich finančne podporovať, až kým školu nedokončia.

Tata Steel patrí v Indii medzi najvýznamnejších zamestnávateľov. Historia spoločnosti, ktorá sídli v Bombaji, siaha až do roku 1907. Firma vyrába ložiská, trúbky, ale napríklad aj lokomotívy. 

Pozostalým pomáhajú aj iné firmy

V minulých dňoch ohlásili podobú pomoc rodinám zosnulých zamestnancov aj iné indické firmy. Ako informuje portál idnes, patrí medzi ne napríklad nadnárodný reťazec Oyo Rooms, ktorý v Indii pôsobí v oblasti hotelov a a pohostinstiev. Táto spoločnosť sa rozhodla pomôcť tak, že rodinám zamestnancov vyplatí 8-mesačný plat a po dobu piatich rokov bude podporovať vzdelávanie neplnoletých potomkov zosnulého zamestnanca. Výrobca skla, spoločnosť Borosil, zas pozostalým vyplatí finančnú čiastku, ktorá bude zodpovedať mzde zamestnanca za dva celé kalendárne roky.

Viac o téme: India Podpora Covid-19 Tata steel
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: Idnes, BBC; Foto: GettyImages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy