Amazon v Seredi už funguje: Tisíc ľudí zamestnal, hľadá ďalších

Nemeckí zamestnanci Amazonu štrajkujúNemeckí zamestnanci Amazonu štrajkujú Zdroj: SITA

Nadnárodný internetový obchod Amazon otvoril v Seredi v okrese Galanta svoje najväčšie reverzné logistické centrum. Do Serede prúdia neprevzaté alebo zákazníkmi vrátené zásielky z celej Európy. Pracovníci tu posudzujú stav neprevzatých produktov a rozhodujú o ich ďalšom osude. Amazon vytvoril približne tisíc pracovných miest na plný úväzok, v nábore nových zamestnancov však pokračuje. Vo svojej korporátnej kancelárii v Bratislave zamestnáva ďalších 850 ľudí.

 

"Priestor, ktorý tu je, má potenciál na rozvoj a tak plánujeme rásť. Pre nás bolo dôležité momentálne nabrať šikovných a kvalitných ľudí a to sa nám podarilo, máme ich viac ako tisíc,“ povedala PR manažérka spoločnosti Amazon na Slovensku Miroslava Remenárová. Amazon zamestnal skúsených profesionálov, ale aj absolventov domácich alebo zahraničných univerzít. Plat v Amazone začína od 4,60 eura za hodinu, k tomu patrí 20-percentný mesačný bonus a balíček ďalších výhod.

Investícia Amazonu je podľa primátora Serede Martina Tomčányiho významná nielen pre mesto, región, ale aj pre celé Slovensko. "Dnes môžem povedať, že práca tu je, nezamestnanosť je tu na úrovni 3 až 3,2 percenta, takže nikto nemôže povedať, že nemá robotu,“ povedal Tomčányi. Pripustil, že zatiaľ nikto neriešil otázku ubytovania pracovníkov zo vzdialenejších regiónov, to bude podľa neho priestor pre súkromný sektor. Ďalším prínosom pre mesto budú dane z nehnuteľností a podielové dane, ich výšku bude podľa Tomčányiho možné vyčísliť až po istom časovom odstupe.


Prečítajte si tiež: Ponuka práce pre špecialistov: Zmeňte prácu, tu vám zaplatia viac ako 2 000 eur


Generálny manažér novootvoreného centra reverznej logistiky v Seredi Matt Greene povedal, že Amazon stavia svoje centrá tam, kde je dobrá infraštruktúra, možnosť získať kvalitných ľudí a kde sú vytvorené legislatívne podmienky na nepretržitú prevádzku. Toto všetko v tejto časti Slovenska aj našiel. Logistické centrum v Seredi zaberá plochu viac ako 60 tisíc metrov štvorcových, vybavené je najvyspelejšími technológiami a modernými softvérovými a hardvérovými riešeniami.

Viac o téme: V Práca Zamestnanie Amazon Amazone
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA, redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy