Chceli by ste známeho za šéfa? Ako by ste sa rozhodli?

V Bratislave sa konalo v utorok (10.5.) celoslovenské finále súťaže Vedieť sa správne rozhodnúť, na ktorom 8 najlepších stredoškolských tímov riešilo výzvu s názvom "Môže byť môj najlepší priateľ mojím nadriadeným, respektíve podriadeným?" Víťazmi finále sa stali Martina Hoštaková a Eva Moresová z Gymnázia na Varšavskej ceste v Žiline.

Ako ďalej informovala organizácia Junior Achievement (JA) Slovensko, všetky súťažné tímy sa svorne vo svojich riešeniach zhodli, že je možné, aby bol najlepší priateľ vedúceho zamestnanca prijatý do zamestnania ako jeho podriadený. Každý tím identifikoval určité požiadavky a potenciálne problémy, ktoré z tejto situácie vyplývajú.

"Dnes sa človek často ocitá v situácii, keď musí bojovať s vlastnou etickou dilemou. Títo mladí ľudia nám ukázali, že aj etický prístup môže viesť k riešeniu problémov. Verím, že podobný postoj budú aplikovať aj v reálnom živote," povedala členka poroty Jana Uhríková z KPMG Slovensko.


Prečítajte si tiež: Chcete, aby vás v práci mali radi? Prestaňte robiť tieto veci!


Finálové kolo pripravila nezisková organizácia JA Slovensko v spolupráci s Hewlett Packard Enterprise a KPMG Slovensko. Školy, ktoré majú záujem zapojiť sa do programov JA Slovensko od budúceho školského roka, môžu tak urobiť vyplnením prihlášky do konca júna 2016 na webovej stránke organizácie.

Viac o téme: Priateľ Známy Šéf Šéfom
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy