Personalisti schvaľujú: Jediné prípady, kedy sa v životopise oplatí klamať. Ak chcete prácu, tieto lži sú povolené

Zdroj: Getty Images

Klamať v životopise? Takú radu ste pravdepodobne ešte nikdy nedostali, však? Či tomu veríte alebo nie, zaklamať v niečom v životopise sa môže vyplatiť. Aby ste si však nemysleli, že je správne vmyslieť si kompletne celé CV, uvedieme veci na pravú mieru. Klamať je povolené iba v niektorých prípadoch. Ktorých? Čítajte ďalej, všetko prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

 

 

 

 

  1. Že ste mali rád/a svojho šéfa a kolegov
    Je nemožné, aby sme mali radi každú osobu, ktorú kedy stretneme a s ktorou pracujeme. Každý z nás je iný a vyhľadáva iný typ osobnosti. Možno ste nevychádzali úplne najlepšie so svojimi kolegami, možno ste nenašli spoločnú reč so svojím šéfom – nevadí! Na pohovore však o nich hovorte v dobrom a zamerajte sa radšej na to, čo sa vám spoločne podarilo a čo ste sa od nich naučili.
  2. Že vaša predchádzajúce zamestnanie bolo skvelé
    Nespomenutie niektorých informácií nie je v pravom slova zmysle klamanie. Ak ste mali v niektorom z vašich predchádzajúcich džobov naozaj nepríjemnú skúsenosť a rozišli ste sa so zamestnávateľom tak, že ste spálili mosty, zvážte, či to vôbec uviesť v životopise. Do CV tiež nepridávajte krátkodobé praxe alebo stáže, obzvlášť ak nesúvisia s pozíciou, na ktorú sa hlásite.
  3. Že názov vašej pozície znel trochu inak
    Vedeli ste, že čím dlhší je názov vašej pozície, tým viac pôsobíte ako profesionál? Ak chcete byť považovaný za silného kandidáta, zapojte svoju kreativitu a pohrajte sa trošku s názvom vašej pozície. Pridaním ďalších slov totiž môžete objasniť vašu pozíciu presnejšie a ozrejmíte, za čo ste vlastne zodpovedali.
  4. Že vo voľnom čase robíte viac než len pozeráte TV a chodíte na pivo
    Každý z nás chce svojím životopisom zaujať. Jedným zo spôsobov je prikrášliť svoje záujmy a záľuby. Ak ale svoj voľný čas trávite radi iba sledovaním filmov či chodením von s kamarátmi, pouvažujte, ako kreatívnejšie vyplniť vaše voľno. Zvážte tiež, čo by ste mohli pridať do svojich záujmov, aby ste ohromili potenciálneho zamestnávateľa. Nemusíte byť veľký čitateľ ani blázon do behu, ak však občas zabŕdnete aj do týchto činností, môže vám to pomôcť vybudovať dojem vzdelaného a vytrvalého človeka.
Viac o téme: Práca Životopis Získať prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict; Text: es; Foto: gettyimages.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy