Chcete schudnúť a ušetriť si z výplaty? Choďte do bankomatu a vyberte si peniaze

Zdroj: Getty Images

Poviete si, že platiť v hotovosti je poriadne zastarané? Tento typ platenia stále viac a viac vytláča platba kartou. Je to pohodlné, jednoduché a rýchle. Vedeli ste však, že ak by ste platili v hotovosti, prejavilo by sa to na vašej váhe, mali by ste viac peňazí a dokonca by ste mohli platiť za tovar menej? Ako je to možné? Všetko vám prezradíme, čítajte ďalej.

 

 

 

 

  1. Plaťte v hotovosti a schudnite
    Brian Wansink, doktor a vedec, opisuje vo svojej knihe niekoľko návodov, ako sa zbaviť nadbytočných kíl. Jedna z jeho diét je naozaj netradičná – spočíva v tom, že za nákup platíte v hotovosti.
    Ukazuje sa totiž, že ľudia, ktorí platia v hotovosti, si kupujú menej sladených nápojov a dezertov. Keďže väčšinu času trávime na pracovisku, v reštauráciách či obchodoch, sme na vyťažených miestach, ktoré by z nás radi vytiahli peniaze – na jedlo, oblečenie či drobné radosti. Všimli ste si však, že väčšinou sú po ruke pokušenia v podobe nezdravého jedla a sladkostí? Ak si teda z práce odskočíte po „niečo malé“, majte nachystanú hotovosť. Je väčšina pravdepodobnosť, že si vyberiete niečo zdravšie a menej kalorické.
  2. Plaťte v hotovosti a ušetrite
    Radi by ste sa zlepšili vo vyjednávaní? Práve platba v hotovosti vám môže pomôcť. Mať iba obmedzenú čiastku peňazí môže byť veľmi silným vyjednávacím nástrojom. Ak od vás chcú na hodine zumby 7 eur, no vy vytiahnete päťeurovku a poviete, že to je všetko, čo máte, uvidíte, že zoberú aj to. Ak teda chcete ušetriť pri platení, vyskúšajte platiť iba hotovosťou.
  3. Plaťte v hotovosti a nemíňajte toľko peňazí
    Viaceré štúdie potvrdili, že ak v ruke držíte peniaze, oveľa viac sa vás dotkne, ak ich máte minúť. Lepšie si rozmyslíte, na čo ich vlastne miniete. Peniaze na karte totiž nevidíte a tak si ani poriadne neuvedomíte, koľko vám z účtu odíde. Ak teda nechcete toľko rozhadzovať, začnite platiť v hotovosti: uvidíte, že cena za vaše nákupy sa začne zmenšovať.
    ​Ak máte k dispozícii obmedzený rozpočet alebo jednoducho chcete stopnúť nadmerné míňanie, skryte vašu platobnú kartu a fungujte len na hotovosti. Vyberte si z bankomatu stanovenú sumu peňazí, ktorú budete mať určenú na konkrétne obdobie, ktoré ste si sám stanovíte: napríklad 40 eur na týždeň. Pokúste sa dodržať to.
Viac o téme: Diéta Schudnúť Šetriť peniaze
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: cnbc; Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy