Drsné podmienky pri nábore, prísne pravidlá pre zamestnancov: Zvládli by ste pracovať v spoločnosti Apple?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA

Technologická spoločnosť Apple si svojimi produktmi s nahryznutým jabĺčkom vydobyla úspech a uznanie na celom svete. „Závislosť“ zákazníkov sa dokonca v prípade predaja najnovších kusov premenila aj občasné „šialenstvo“, kedy boli ochotní nocovať pred predajňami, len aby sa im ušli ako prvým. Firmu Apple pozná väčšina ľudí len zvonku, vďaka marketingu a reklame, ako to však vyzerá – pracovať pre technologickú jednotku na trhu? Jej zamestnanci prehovorili.

 

 

Spoločnosť Apple je veľmi prísna čo sa týka utajovania informácií. Pravidlo mlčanlivosti musia dodržiavať všetci zamestnanci. Ak by ho porušili, dostali by okamžite výpoveď. Aj preto len veľmi zriedka zamestnanci hovoria verejne o tom, aké to je pracovať pre Apple.

Na internete však existuje veľa diskusných fór, ako napríklad Quora. A práve na tomto fóre sa vyjadrovalo veľa bývalých, ale aj súčasných zamestnancov, ktorí odpovedali na otázky zvedavcov, ako vyzerá zamestnanecký život v "jabĺčkovej" spoločnosti. Pozrite si jedenásť zaujímavých faktov o spoločnosti Apple: toto by ste zažili, ak by sa vám tam podarilo dostať. 

 

  1. Ak Apple raz zamietne vašu žiadosť o stáž, druhýkrát sa o to budete pokúšať zbytočne
  2. Nestrácajú čas s hlupákmi
    Luis Abreu, UX dizajnér, sa tiež hlásil do Apple. Mal za sebou tri telefonické pohovory, päť online pohovorov, absolvoval tiež päť osobných pohovorov a obed. Aj napriek tomu však bol zamietnutý. Ako pikošku však prezradil, že počas jedného z pohovorov mu bolo povedané, že v Apple nestrácajú čas s hlupákmi.
  3. Ak ste súčasťou špeciálneho tímu, nemôžete prezradiť svojim kolegom z iných oddelení, čo robíte
  4. E-maily vám prídu aj do nemocnice
    Ako sa to údajne stalo bývalému zamestnancovi. Ten bol na krátky čas hospitalizovaný v nemocnici, no i napriek tomu dostal e-mail s úlohou, v ktorom ho žiadali o jej urgentné vyriešenie.
  5. Pôsobenie v Apple pre vás môže byť náročné, ak máte pár kíl navyše
    Ak máte nejakých 10 kíl nadváhu, v spoločnosti Apple sa budete možno cítiť nepríjemne. Istý človek, ktorý pôsobil v Apple, v internetovej diskusii tvrdil, že v tejto firme je drvivá väčšina ľudí, ktorí vyzerajú atleticky – takmer každý je vášnivý cyklista alebo behá maratóny. Možno sa však takéto prostredie pre vás stane inšpiráciou, aby ste sa aj vy dostali do formy. Anonymný diskutér totiž tvrdí, že veľa ľudí tu aj vďaka tomu schudlo, zlepšilo svoj životný štýl a začalo žiť zdravšie.
  6. Pracovníci z vývojárskeho oddelenia sa musia ukázať na stretnutí o 4:00 hod. ráno
  7. V Apple stretnete množstvo zaujímavých ľudí
    Spoločnosť Apple dáva dohromady zaujímavý mix rôznorodých ľudí. Bývalý zamestnanec spomína na svojich bývalých kolegov – športového fotografa, dokumentárneho filmára, folklórneho hudobníka, testovača videohier, ľudí z marketingu, scenáristov, biológa a mnohých ďalších zaujímavých a inšpiratívnych ľudí.
  8. Pravidelne budete dostávať spätnú väzbu – dozviete sa, čo robíte dobre a s akými hlúposťami by ste mali prestať
  9. Zamestnanci používajú chybné produkty Apple, často aj s chybnými aplikáciami
    Nepracujú nielen s chybnými Macbookmi, ale napríklad aj s chybnými telefónmi iPhone. Takýmto spôsobom sa všetci zamestnanci starajú o to, aby boli ich produkty bezchybné a zákazníci ich mohli používať v dokonalej verzii.
  10. Pripravte sa, že niekedy budete musieť zostať v práci celú noc
  11. V Apple sa pracuje tímovo
    Všetky vaše nápady predstavujete nielen šéfovi, ale aj vašim kolegom, ktorí vám naň prezradia svoj názor. Vďaka tomu vznikajú prepracovanejšie a lepšie produkty.
Viac o téme: Práca Apple Nábor zamestnancov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy