1 000 eur za 3 mesiace si dokážete nasporiť aj vy: Nezáleží na tom, koľko zarábate, stačí robiť toto

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Akú novoročnú výzvu ste si dali tento rok? Chcete schudnúť, zdravšie žiť alebo mať viac peňazí? Ak chcete schudnúť, začnite sa viac hýbať a jedzte častejšie a v menších porciách. Ak chcete zdravšie žiť, nahovorte priateľov alebo partnera, aby s vami začali športovať. A čo v prípade, že chcete viac peňazí? Inšpirujte sa naším plánom, vďaka ktorému si môžete odložiť až 1 000 eur za tri mesiace. Výzva je výzva, idete do toho?

 

 

Nasporiť si za 3 mesiace 1 000 eur? Nie je to také nereálne, ako sa môže na prvý pohľad niektorým zdať. Stačí, ak sa budete držať plánu, ktorým vám predstavíme.

Princíp 1 000 eur za 3 mesiace je jednoduchý. Tu si môžete stiahnuť plagátik s prasiatkmi, na ktorých sú zobrazené sumy. Každé prasiatko predstavuje jeden týždeň. To znamená, že ak je na priasiatku uvedené číslo 58, za daný týždeň by ste si mali odložiť bokom 58 eur. Na ďalší týždeň to môže byť iná suma, vybrať si ju z dostupných prasiatok môžete sami. Podľa toho, koľko sa vám v daný týždeň dá odložiť. Ak pôjdete podľa plánu a každý týždeň si odložíte uvedené sumy (v ľubovolnom poradí), po troch mesiacoch by ste mali mať na účte 1 000 eur.

1 000 eur za Galéria fotiek (2)

 

Tak veľa si odložiť nedokážem

Čo ale v prípade, že sú pre vás uvedené sumy nereálne? Znížte si ich o polovicu. To znamená, že na sumu 1 000 eur si počkáte dlhšie, teda šesť mesiacov. Ak spomínanú sumu nepotrebujete nevyhnutne čím skôr, tento plán vám môže pomôcť naučiť sa odkladať si každý týždeň istú sumu peňazí a vytvárať si finančnú rezervu. Držíme vám palce.

Plán, ako si nasporiť 1 000 eur za 3 mesiace, si môžete stiahnuť tu.

Viac o téme: Novoročná výzva Šetrenie peňazí
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifeandabudget; Text: es; Foto: gettyimages
Staršie správy
Staršie správy