4 neobvyklé investície, ktoré by mohli zhodnotiť vaše peniaze

Zdroj: thinkstockphotos.com

Uvažujete, do čoho v novom roku investovať peniaze? Máme pre vás štyri užitočné tipy, o ktorých ste pravdepodobne ešte nepočuli. Možno vás na prvý pohľad prekvapia, nenechajte sa však odradiť. Veľmi ľahko zistíte, čím sú pre vás výhodné.

 

 

 

 

 

  1. Zbierajte hračky alebo komiksy
    John Hancock, finančný konzultant tvrdí, že zberateľstvo akéhokoľvek druhu je šikovný druh investovania. Rokmi totiž hodnota daných vecí rastie a vášniví zberatelia sú ochotní zaplatiť obrovské sumy, aby ich získali. Ak si myslíte, že v našich končinách nadšenca ochotného platiť nenájdete, mýlite sa. Stačí, ak by ste vašu cennú zbierku ponúkli na internetových aukciách a uvidíte, koľko záujemcov sa prihlási. Môžete zbierať čokoľvek, ideálne však to, o čo je veľký záujem. Špeciálne vydania kníh, komiksy či rôzne hračky.
  2. Splaťte svoje dlhy
    Táto oblasť je totiž 100% bez rizika a návratnosť je garantovaná. Ak sa zbavíte dlhov, bude sa vám žiť oveľa ľahšie a spokojnejšie. Nepovyšuje svoje túžby a záujmy nad zabezpečením sa do budúcna. Áno, nie je to jednoduché, ale dá sa to. Ak si splatíte všetky dlhy, môžete si začať odkladať peniaze na investovanie a tak z nich získate ešte viac. Splácaním dlhu totiž vylepšujete finančnú situáciu niekoho iného, rozhodne nie svoju.
  3.  Staňte sa odborníkom v tom, čo robíte
    Kurzy, školenia, certifikáty – toto všetko zvyšuje záujem personalistu o vaše skúsenosti a zároveň aj vašu hodnotu na trhu práce. Ak chcete rozumne investovať peniaze, investujte ich do seba. Je veľa vecí, ktoré sa môžete naučiť. S certifikátmi a kurzami v životopise si polepšia nielen tí, ktorým zatiaľ chýbajú pracovné skúsenosti, ale aj tí, ktorí chcú zvýšiť číslo na výplatnej páske. Investujte peniaze do toho, aby ste sa stali profesionálom v tom, čo robíte, takto „miniete“ peniaze správne.
  4. Starajte sa o svoje zdravie a hygienu
    Permanentka do fitka, kvalitná zubná pasta či kefka  - to veľmi nevyzerá ako forma investície, však? A predsa, ak sa staráte o svoje zdravie a hygienu, ušetrí vám to kopec peňazí v budúcnosti. Prevencia je totiž najlepšia investícia. Ak sa budete dobre starať napríklad o svoje zuby, vyhnete sa plateniu poriadnych súm, ktoré by ste zaplatili za vŕtanie, plombovanie či trhanie. To isté platí aj o vašom tele – starajte sa oň a ono sa vám v budúcnosti odplatí. Napríklad aj tým, že nebudete musieť platiť toľko za drahé lieky.
Viac o téme: Investovanie Peniaze Do čoho investovať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: bisnessinsider; Text: ext; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy