5 spôsobov, ako zmeniť to, že máte málo peňazí: Nebude to ľahké, ale dá sa to - takto

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Komu by sa nezišlo pár eur navyše? Ak vás trápi mizerný zárobok alebo šéf, ktorý vám za žiadnu cenu nechce zvýšiť plat, situácia nie je stratená. Vždy existuje niekoľko možností, ako to môžete zmeniť. Ak si chcete finančne prilepšiť, inšpirujte sa nasledujúcimi piatimi spôsobmi. Netvrdíme, že to vďaka nim bude jednoduché, vďaka nim však môžete zažiť lepšie časy. Naberiete odvahu?

 

 

 

  1. Pracujte na povýšení alebo si nájdite prácu s vyšším platom
    Prvá cesta, ako zvýšiť svoj zárobok, je požiadať o vyšší plat alebo povýšenie. Pokiaľ si nevypýtate viac, pridané nedostanete. Ak budete ticho vyčkávať a dúfať, že si váš šéf všimne, robíte chybu. Zamestnávateľ si akurát bude myslieť, že ste s vaším aktuálnym platom spokojný. Že ste si vypýtali a plat vám nezvýšil? Začnite si hľadať lepšie platenú prácu, prípadne zvážte zahraničie.
  2. Začnite nadobúdať zručnosti, ktoré sú aktuálne žiadané
    Ak viete, že dnes najlepšie zarábajú ľudia v IT oblasti, nič vám nebráni začať sa učiť programovať. Samozrejme, bude istú dobu trvať, kým sa do toho dostanete a vypracujete sa. Inšpiráciou pre vás však môžu byť ľudia, ktorí si nevedeli nájsť uplatnenie a rozhodli sa naučiť niečo z oblasti informačných technológií. A podarilo sa im to: hoci nemajú vzdelanie, sú odborníkmi v tom, čo robia.
  3. Robte bokovky – predávajte svoje znalosti a schopnosti
    Kto povedal, že nemôžete vo svojom voľnom čase písať PR články či tvoriť texty? Vyznáte sa v optimalizácii webových stránok? Ponúknite svoje vedomosti. To však neplatí iba o týchto činnostiach: ľudia dnes potrebujú aj šikovných a zručných majstrov do domácnosti. Ak ste zručný človek, ponúknite sa. Nikdy neviete, kto z vášho okolia bude potrebovať pomôcť.
  4. Založte si vlastnú firmu
    Založiť si spoločnosť dnes nie je vôbec ťažké. Vybavovanie všetkých potrebných záležitostí ľahko zvládnete, najdôležitejšie je však prísť s dobrým nápadom, ktorý vám zarobí peniaze. Všímate si, po čom je v súčasnosti najväčší dopyt? Vidíte, že ľudia vo vašom okolí zháňajú konkrétny tovar alebo služby? Práve toto môže byť spôsob, ako zistiť, v čom naštartovať vlastný biznis.
  5. Rozširujte svoju sieť kontaktov
    ​Ak chcete, aby sa váš biznis ujal, začnite rozširovať svoju sieť kontaktov. Jednak môžete spoznať zaujímavých ľudí, ktorí vás môžu priviesť k zaujímavým príležitostiam, alebo tak jednoducho budete bližšie k svojim potenciálnym zákazníkom. Nepodceňujte dôležitosť kontaktov.
Viac o téme: Ako zarobiť viac peňazí
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy