Optická ilúzia, ktorá dá vášmu mozgu poriadne zabrať: Dobre sa pozrite na tieto 2 fotky

Na internete sa pred pár dňami objavili dve fotografie, ktoré spôsobili obrovský ošiaľ. Nie sú ničím výnimočné, je na nich zachytená ulica s pár autami. Avšak to, čo ich robí také zaujímavé, je to, že ľudia neveria, že ide o identické, rovnaké fotografie. Dobre sa na ne pozrite aj vy. Čo vidíte? Sú podľa vás rovnaké, alebo medzi nimi vidíte rozdiel?

 


 

 

Dobre sa pozrite na spomínané fotografie. Sú podľa vás rovnaké alebo ide o odlišné snímky.

Optická ilúzia, ktorá dá Galéria fotiek (1)

Tieto dve obyčajné fotografie pobláznili internet. Ľudia odmietajú uveriť tomu, že ide o rovnaké snímky. Je to pritom naozaj tak. Ide o fotografie fotené z rovnakého uhlu aj výšky. Nie sú zrkadlové, otočené ani nijak upravované. Avšak tým, že sú umiestnené vedľa seba, vytvárajú optický klam.

Nezdá sa vám, že ide naozaj o jednu a tú istú fotografiu? Tu je dôkaz.

Viacero ľudí sa zapojilo do diskusie. Kým jedni tvrdia, že ich mozog nevie spracovať, že ide o rovnakú fotografiu, iní na to majú vysvetlenie. Používateľ s prezývkou All-Cal tvrdí, že náš mozog má s týmito snímkami "problém" z toho dôvodu, že sa ich snaží vnímať ako jeden obrázok, avšak keďže sa rozdeľujú, ľavá fotografia sa zdá, že je fotená z iného uhla.

 

Viac o téme: Optický klam
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: sciencealert; Text: es; Foto: imgur

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy