5 vlastností dobrého šéfa: Je taký aj ten váš?

Mať dobrého nadriadeného je sen asi každého zamestnanca. Realita je však niekedy iná. Nie vždy sme so svojím šéfom spokojní, nepáči sa nám možno jeho spôsob komunikácie alebo riadenia. Nemožno však tvrdiť, že dobrí šéfovia neexistujú. Určite ich je dosť. Ako ich spoznáte? Toto sú znaky skvelého nadriadeného, akého by si želal pravdepodobne každý zamestnanec.

 

 

 

  1. Vždy si na vás nájde čas
    Správny šéf si nezakladá iba na stretnutiach s klientmi či partnermi. Áno, tí sú pre biznis dôležití, sú však len jednou časťou skladačky. Dobrý nadriadený vie, že sa rovnako musí zaujímať a starať aj o svojich zamestnancov. To znamená, že ak sa potrebujete poradiť či niečo vyriešiť, viete, že si na vás takmer vždy nájde čas a pomôže vám.
  2. Jedná sa vami otvorene
    Ak si potrebujete vydiskutovať aj nepríjemnejšie pracovné situácie, príjme vás osobne váš šéf, nebude sa vyhovárať, skrývať či delegovať tieto stretnutia na niekoho iného. Viete, že môžete hovoriť úprimne a nijako to neovplyvní vaše vzťahy.
  3. Ak sa niečo pokazí, postaví sa za vás a svoj tím
    Nevyšlo niečo podľa očakávaní, cieľov či predstáv? Zlý šéf začne okamžite hľadať vinníka. Avšak ten, kto je reprezentant, hlavou konkrétneho oddelenia, by mal byť pripravený prijať zodpovednosť za prípadné neúspechy. Dobrý šéf to vie a zastane sa vás a svojho tímu, ak ste nespravodlivo obvinení – nepridá sa k tým, ktorí sa vás snažia „potopiť“.
  4. Nie je len šéfom, je členom tímu
    Pri komunikácii s dobrým šéfom nemáte pocit, že je nad vami. Nepovyšuje sa, nenadraďuje, je vaším kolegom, s ktorým radi spolupracujete.
  5. Nezaujíma ho len vaša práca, ale aj váš osobný život
    Pre dobrého šéfa nie ste len číslom. Zaujíma sa nielen o výsledky a tržby, chce tiež vedieť, ako sa máte, aký ste mali víkend alebo kam sa chystáte na dovolenku. Dobrý nadriadený pozná aj drobnosti z vášho osobného života.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Nadriadený Šéfa Vlastnosti Dobrý Šéf Práci Dobrého
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy