5 dôvodov, pre ktoré ľudia najčastejšie odchádzajú z práce

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

V žiadnej firme nenájdete dokonalé pracovné podmienky. V jednej môžete mať zaujímavú pracovnú náplň, nemusí vám ale vyhovovať množstvo procesov spojených s každou úlohou. Inde zas budete mať skvelých kolegov, ale mizerný plat. Každý z nás ma svoju hranicu, kedy si povie, že toto už ďalej nezvládne. Akých je 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa rozhodneme dať v práci výpoveď?

 

 

 

  1. Šéf má svojich obľúbencov
    Pretože niektorí kolegovia si s ním rozumejú lepšie, pretože ho pozývajú na obed, nosia mu malú pozornosť, pýtajú sa na jeho rodinu a deti a automaticky súhlasia so všetkým, čo povie. A vám takýto štýl fungovania nevyhovuje, pretože podľa vás by mala byť na prvom mieste práca a vaše výsledky.
  2. Pracovné prostredie je demotivujúce
    Pretože ak by ste aj chceli urobiť niečo navyše, nemáte podporu zo strany nadriadeného. A ak sa vám aj niečo podarí zrealizovať, šéf to nepovažuje za dôležité, prípadne vám adresuje len vlažnú pochvalu.
  3. Nedôvera vo vaše schopnosti
    Hoci ste zamestnancom firmy, máte pocit, že ste len akýmsi experimentom zo strany zamestnávateľa. Vy by ste aj chceli ukázať, čo je vo vás, nedostávate však priestor a ani dôveru. Nie je preto prekvapením, ak sa začnete obzerať po mieste, v ktorom dostanete šancu na sebarealizáciu.
  4. Nefungujúce vzťahy vo firme
    Pracovné prostredie, v ktorom chýba komunikácia a v ktorom cítiť neustálu obavu zo straty práce či nátlak zo strany nadriadených, ovplyvňuje aj vzťahy medzi kolegami. Ak firma nekomunikuje otvorenie a priamo, objavujú sa klebety a ohováranie, a to rozhodne neprispieva k pohode na pracovisku.
  5. Odmietnutie zvýšenia platu
    Je jasné, že firmy by chceli mať pri zamestnancoch čo najnižšie náklady, kvalitných zamestnancov by si však mali vážiť a snažiť sa ich udržať. A to napríklad aj finančnou motiváciou či zaujímavými benefitmi. Ak ich nedostávate, je prirodzené, že sa vyberiete za lepšími podmienkami.

Prečítajte si tiež: Končíte v práci? Zahryznite si radšej do jazyka a usmievajte sa. Pre toto!​


Viac o téme: Odchod Práca Zamestnanie Práce Výpoveď Odísť Odchádzajú Práci Prečo
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy