Ste workoholik? Tieto rady sa vám zídu, ak chcete mať lepší život!

Zdroj: thinkstockphotos.com

Máte flexibilnú pracovnú dobu, no odísť v skorých poobedných hodinách je pre vás nepredstaviteľné? Máte pocit, že ísť domov neskoro večer je jednoducho normálne? Možno neuveríte, ale váš život sa môže zmeniť k lepšiemu, ak začnete z práce odchádzať skôr!

 

 

 

 

  1. Prinúťte sa odísť z práce skôr
    Nikto za vami totiž nepríde a nepovie vám: „Choď už domov, dokončíš to zajtra.“ Musíte sa jednoducho donútiť vstať a odísť - vy sám. Možno sa zo začiatku budete cítiť čudne, možno dokonca previnilo, ak však budete mať všetky úlohy hotové a viete, čo váš čaká na ďalší deň, kde je problém? Je skvelé, že vás vaša práca baví, nezanedbávajte však aj svoj osobný život.
  2. Ak odídete skôr, stihnete toho urobiť za deň oveľa viac
    Povedzte si, že chcete v niektorý deň odísť o piatej alebo šiestej. Pozrite sa, koľko času vám zostáva na všetky vaše úlohy. Nie až tak veľa ako zvyčajne, však? Hoci sa menej času na prácu môže javiť ako nevýhoda, nemusí to byť pravdou. Budete totiž motivovaný lepšie si zorganizovať svoj čas a určiť si priority. V konečnom dôsledku sa budete počas dňa menej „flákať“ a prokrastinovať než zvyčajne.  
  3. Svet sa nezrúti, ak niečo nestihnete a necháte si to na zajtra
    Buďte k sebe úprimný. Naozaj musí byť úloha, na ktorej práve pracujete, dnes hotová? Alebo vás čakajú menšie úlohy, ktoré dokážete vybaviť za pár minút? Nesnažte sa mať e-mailovú schránku bez nevybaveného mailu, sami predsa viete, že je to nemožné. Nie všetky z vašich úloh sú urgentné, naučte sa preto vyriešiť tie, ktoré naozaj „horia“. Ostatné môže počkať – do zajtrajšieho rána.
  4. Užijete si váš voľný čas viac, než si myslíte
    Myslíte si, že keď pôjdete domov skôr, nebudete mať čo robiť a namiesto toho vás čaká nuda? Venujte sa partnerovi – určite ocení vašu prítomnosť, ak sa kvôli práci nevídate často. Alebo čo tak ozvať sa kamarátom a známym, s ktorými sa „nestíhate“ stretnúť? A čo keby ste si to namierili po práci do fitka, ktoré už dlhšie zanedbávate? Nezabúdajte, je dôležité venovať sa aj samému sebe a prečistiť si hlavu. Ak trávite 10 a viac hodín v práci, je pre vás povinnosťou venovať dostatok času aj relaxu, oddychu alebo koníčkom. Inak môžete očakávať vyhorenie.

Prečítajte si tiež: Neviete sa v práci rozhýbať? Vďaka týmto 6 jednoduchým trikom zvýšite vašu produktivitu


Viac o téme: Rady Práca Zamestnanie Workoholik
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy