12 čudných povolaní, ktorým nebudete veriť, že existujú

V našich podmienkach nás väčšinou povolania neprekvapia. Áno, možno nerozumieme, čo je náplňou práce niektorých vyšších a odborných pozícií, nie sú však pre nás nijak šokujúce. V zahraničí však nájdete množstvo skutočne čudných povolaní, ktoré je ťažko uveriť, že naozaj existujú. Pozrite sa na výber 12 z nich.

 

 

 

 

  1. Odborníci na určenie pohlavia kurčiat
    Áno, ľudia si na živobytie zarábajú aj tým, že určujú pohlavie kurčiat. Zaujímavé je, že sa pritom spoliehajú výhradne na svoju intuíciu. Najväčší počet týchto odborníkov nájdete v Británii a Japonsku, kde si ich najímajú komerčné liahne.
  2. Odoberači hadieho jedu
    Pre mnohých nepredstaviteľné, pre niektorých úplne bežné. Títo ľudia odoberajú najnebezpečnejším druhom hadov – predovšetkým štrkáčom a kobrám, jed. Ten sa totiž využíva na medicínske či laboratórne účely. Hoci ide o nebezpečnú prácu, finančne je veľmi výnosná. Jeden gram hadieho jedu sa predáva v prepočte za necelých 1000 eur.
  3. Profesionálne družičky
    Najmä v zahraničí je táto pozícia veľmi rozšírená. Profesionálne družičky slúžia ako podpora neveste v jej veľký deň. Existujú dokonca firmy ponúkajúce družičky, ktoré budú pre vás pracovať v utajení, prípadne budú vašimi osobnými asistentkami. Za tieto „služby“ si účtujú v prepočte od 300 do 2000 eur.
  4. Presúvači ľadovcov
    Možno si myslíte, že ide o vtip, táto pozícia však reálne vznikla po nešťastnom potopení Titanicu v roku 1912. O rok neskôr po tejto tragédii bola založená špeciálna hliadka, ktorá sleduje polohu ľadovcov a zabezpečuje plynulý prejazd okolo nich. Ak je to nevyhnutné, dokáže presunúť ľadovec z konkrétnej oblasti.
  5. Profesionálni smútiaci na pohreb
    Ak potrebujete, títo ľudia prídu na pohreb zosnulého a budú za ním smútiť. V Anglicku sa na túto oblasť špecializuje istá firma, ktorá ponúka profesionálnych smútiacich. Aké je ich taxa? Za dve hodiny smútenia si pýtajú necelých 60 eur.
  6. Inštruktori surfovania pre psov
    Áno, existujú ľudia, ktorým platia za to, že naučia vás a vášho psa surfovať. Predstavte si však, že existujú rezorty, v ktorých ponúkajú lekcie iba pre vašich miláčikov.
  7. Maznanie na zavolanie
    Ak sa radi túlite, objímate a maznáte, v zahraničí by ste si tým reálne mohli zarábať. Za hodinu maznania sa s neznámym si títo ľudia pýtajú 70 eur. Slušná suma, však?
  8. Profesionálni sledovači televízie
    Áno, je to skutočný džob, ale nemusí byť až taký jednoduchý, ako sa môže zdať. Ich úlohou je sledovať obrovské množstvo televíznych šou a relácií. Hľadajú totiž správny klip, ktorý môže byť použitý v niektorej zo šou, ale napríklad aj v spravodajskej relácii. Známy americký zabávač Jimmy Kimmel tiež hľadal v roku 2005 profesionálnych sledovačov – ako odmenu im ponúkali približne 500 eur týždenne.
  9. Testovači dychu
    Títo testovači pracujú predovšetkým pre spoločnosti, ktoré vyrábajú žuvačky, zubné pasty či ústne vody. Ich úlohou je zhodnotiť, ako a či vôbec konkrétne produkty „účinkujú“. Tieto zistenia potom posúvajú svojim kolegom.
  10. Ochutnávači psieho krmiva
    Spoločnosti, ktoré vyrábajú psie krmivo, si najímajú ľudí na ochutnávanie ich produktov. Zaujíma ich totiž, akú kvalitu majú, zisťujú tiež, aká je ich nutričná hodnota. Nemusíte sa však báť, títo ľudia krmivo v skutočnosti nejedia, po ochutnaní ho hneď vypľujú.
  11. Profesionálni vystávači radov
    Títo ľudia robia to, na čo väčšina z nás nemá trpezlivosť: čakať v rade. Fungujú najmä v zahraničí a najvyťaženejší sú počas veľkých výpredajoch (napríklad počas Čierneho piatku), prípadne pri začatí predaja obľúbených produktov (napríklad nový iPhone). Je veľmi ťažké odhadnúť, koľko si takíto ľudia zarobia, údajne to však môže byť aj 1000 eur za týždeň.
  12. Autori citátov v koláčikoch šťastia
    Výrobne týchto koláčikov si väčšinou zaplatia autorov na voľnej nohe, ktorí pre nich tvoria rôzne motivačné citáty. Tie potom zapečú do koláčika a vás po ich nalomení čaká prekvapenie. Celkom milá práca, čo poviete?

    Chceli by ste si niektorú z uvedených pozícií vyskúšať?
Viac o téme: Práca Povolanie Zvláštne Pozícia Čudné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy