Hľadáte si prácu? Známa automobilka zamestná 800 ľudí

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA

Štvrtá pracovná zmena trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia, ktorá sa rozbehne na úvod roka 2017, vytvorí okolo 800 pracovných postov. Dohodu o základných podmienkach jej zavedenia podpísalo vedenie závodu s Odborovou organizáciou OZ Kovo. Podľa nej budú vytvorené dva víkendové pracovné režimy - dvojdňový a trojdňový, na skrátený úväzok. Vďaka víkendovému príplatku zamestnanci získajú za dva, respektíve tri dni práce 70 až 80 percent príjmu v trojzmennej prevádzke.

Podľa hovorcu automobilky Petra Šveca sa tým vytvorí možnosť kariérneho rastu predovšetkým pre už existujúcich zamestnancov trnavského výrobného centra. Krátené úväzky sú podľa hovorcu moderným trendom v Európe. "Zavedením víkendových režimov na čiastočný úväzok trnavská automobilka zvýši počet pracovných príležitostí pre ľudí starajúcich sa o deti alebo iných členov rodiny. Vytvorí novú príležitosť na lepšie zosúladenie práce so starostlivosťou o domácnosť alebo napríklad so štúdiom. O detailoch obidvoch víkendových režimov budeme v najbližších dňoch informovať najprv zamestnancov automobilky," uviedol Švec. Práca na víkendovej zmene bude už v nasledujúcich týždňoch prioritne ponúknutá súčasným zamestnancom. Nábor na niektoré pozície pre štvrtú zmenu prebieha už teraz, výrazne sa zintenzívni v septembri 2016.

Spustenie príprav štvrtej pracovnej zmeny oznámila trnavská automobilka v decembri 2015. Impulzom pre toto rozhodnutie bol rast dopytu po práve vyrábaných modeloch Peugeot 208 a Citroën C3 Picasso, ktorý vyústil do takmer 19-% rastu v roku 2015, no predovšetkým minuloročné potvrdenie získania nového modelu Citroën pre trnavskú automobilku. “Nový model bude pre Trnavu výrazným povzbudením v podobe pokračovania rastu výroby, ktorý by sa v roku 2018 mal dostať na hranicu 360.000 vyrobených vozidiel,” dodal hovorca.

Viac o téme: Automobilka Trnava Práca Priemysel Automobilový
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; redakcia; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy