PN počas výpovednej doby

poradnaporadna

Som PN a plánujem odoslať zamestnávateľovi výpoveď dohodou s dvojmesačnou výpovednou lehotou. Započítava sa čas, ktorý strávim na PN do výpovednej lehoty alebo sa tým predlžuje výpovedná lehota o čas, ktorý budem na PN? Je vlastne takáto výpoveď akceptovaná a začne mi výpovedná lehota podľa uvedenia vo výpovedi ?

Poradňa: Výpoveď dohodou neexistuje. Zamestnanec môže požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou k určitému dátumu, ale zamestnávateľ nie je povinný sa k tomu návrhu vyjadriť ani ho prijať, v takomto prípade pracovný pomer stále trvá.

 

Ak zamestnávateľ súhlasí s ukončením pracovného pomeru dohodou, dohoda musí byť vyhotovená v písomnej forme. V dohode sa uvádza dôvod skončenia pracovného pomeru, ak to za zamestnanec požaduje alebo ak sa jedná o skončenie pracovného pomeru z organizačných dôvodov.

 

Ak zamestnávateľ nesúhlasí s návrhom zamestnanca, zamestnanec môže dať výpoveď, a to aj bez uvedenia dôvodu alebo z akéhokoľvek dôvodu. Výpoveď musí byť písomná a doručená zamestnávateľovi. Výpovedná doba začne plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola doručená. Pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby, ktorá je dvojmesačná. AK dáva výpoveď zamestnanec, výpovedná doba plynie aj počas PN.

 

19.04.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Pn Vypoved Kariera2011
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy