Práca prichádza na východ: Istých je 500 pracovných miest

Americká GlobalLogic vytvorí v Košiciach do 500 pracovných miest.Americká GlobalLogic vytvorí v Košiciach do 500 pracovných miest. Zdroj: thinkstock.com

Do Košíc mieri ďalšia IT spoločnosť, ktorej jednou z činností bude vývoj aplikácii do mobilných telefónov. Práca by mala byť hlavným lákadlom pre ľudí z oblasti IT, aj vďaka atraktívnym platom. Ich počet postupne klesá, keďže sú zamestnaní už v existujúcich spoločnostiach.

Na východ Slovenska do Košíc mieri americká spoločnosť GlobalLogic, ktorá tam chce otvoriť Nové centrum pre strednú Európu a zamestnať do 500 ľudí. Spoločnosť patrí k svetovým hráčom v oblasti informačných technológií (IT), medzi jej zákazníkov patrí Coca-Cola, Oracle a tiež Nokia, uvádzajú dnešné Hospodárske noviny (HN).

"Nové centrum na Slovensku je dôkazovým bodom našej stratégie expandovať do strednej Európy," potvrdil zámery spoločnosti pre webový portál Business Standard generálny riaditeľ GlobalLogic Shashank Samant.

V Košiciach chce firma okrem iného napríklad vyvíjať aplikácie do mobilných telefónov. Podľa zistení HN preto na Slovensku preinvestuje desiatky tisíc eur a najmä prijme až do 500 zamestnancov, a to hlavne vývojárov v IT.

Samotná firma cez svojho zástupcu Ivana Hrušku podrobnosti investície komentovať nechcela. Faktom však je, že zatiaľ nežiadali ani o štátnu pomoc, píšu HN. Dôvody, prečo si však vybrali práve túto lokalitu sú podľa odborníkov jasné. Člen vedenia združenia IT Valley Ján Bodnár upozornil najmä na kvalifikovanú a mladú pracovnú silu či na spoluprácu s tamojšími univerzitami. S hľadaním ľudí by podľa denníka nemal byť problém, motiváciou by mal byť aj slušný plat, keďže priemerná mzda v IT Valley sa vlani pohybovala okolo 1400 eur.

Podľa majiteľa personálnej agentúry Proact People Petra Pašku prijať nových IT zamestnancov na východe však už také jednoduché ako v minulosti nie je, keďže všetci absolventi vysokých škôl prácu v niektorej z IT firiem už majú. Potenciálny investor podľa primátora Košíc Richarda Rašiho (Smer-SD) ohlásil, že celý projekt predstaví až na jeseň 2014, kedy rozsah investícií bude už jasný.

Viac o téme: Domáce Práca Východ Pracovné miesta GlobalLogic
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy