V metropole východného Slovenska pribudne 200 nových pracovných miest

V Košiciach vznikne 200 nových pracovných miest.V Košiciach vznikne 200 nových pracovných miest. Zdroj: thinkstock.com

Spoločnosť RWE IT sa po desiatich rokoch existencie zlučuje s vietnamskou softvérovou spoločnosťou a vďaka tejto fúzii vznikne v Košiciach 200 pracovných miest. Hlavným dôvodov je to, že chcú posunúť hranice svojho pôsobenia.

Spojenie obidvoch spoločností vyhlásil konateľ spoločnosti RWE IT Slovakia Olaf Baumann.

 

„Po desiatich rokoch svojho pôsobenia na Slovensku sa RWE IT zlučuje s vietnamskou softvérovou spoločnosťou FPT Software,“ povedal.

Na európskom trhu bude spoločnosť vystupovať ako FPT Slovakia.

Ako Baumann ďalej zdôraznil, RWE IT Slovakia pôsobí na slovenskom trhu od roku 2004. Medzi jej hlavné úlohy patrili od začiatku rozvoj softvéru, účasť na medzinárodných projektoch a údržba IT riešení.

„Po 10 rokoch existencie však RWE IT Slovakia narazila na hranice trhu, na ktorom pôsobí. Preto sa rozhodla pre zlúčenie s vietnamskou spoločnosťou, ktorá predstavuje jedného z najsilnejších hráčov na svetovom IT trhu,“ doplnil Baumann.

Od 1. júla sa FPT Software dostane na slovenský trh, odkiaľ plánuje expandovať ďalej do Európy.

„Veľmi ma teší, že do Košíc prichádza nový investor, profesionálny koncern FPT, ktorý zhodnotil naše mesto ako správny cieľ svojej investície. Vytvorenie nových pracovných miest vítame a ja verím, že investor naplno využije potenciál Košičanov a ponúkne príležitosti absolventom košických univerzít,“ povedal v tejto súvislosti košický primátor Richard Raši. Poznamenal, že mesto dynamicky  napreduje a aj takýto krok napomôže k dosiahnutiu jedného z hlavných cieľov, ktorým je zotrvanie mladých ľudí v Košiciach.

Zakladateľ koncernu FTP Truong Gia Binh konštatoval, že na východe Slovenska našiel profesionálov.

„Chceme rozšíriť naše služby aj pre ostatné spoločnosti, ktoré pracujú v oblasti energií,“ prízvukoval.

Slovensko sa podľa neho bude viac zapájať do medzinárodných projektov a tendrov.

„FPT Software sa tak dostane na slovenský trh, odkiaľ plánuje expandovať ďalej do Európy. Výhodou pre nás je, že prostredníctvom RWE IT Slovakia získame kvalifikovaných pracovníkov, existujúcu základňu a súčasných klientov, vďaka čomu sa budeme môcť od začiatku zamerať na rast,“ dodal Binh.

Okrem nových pracovných miest získajú košické univerzity zamerané na IT možnosť vyššieho vzdelania a nadobudnutia vyššej kvalifikácie ich študentov aj prostredníctvom výmenných pobytov. Vďaka zlúčeniu získajú študenti možnosť zapájať sa bezprostredne do možností vývoja nových softvérových riešení, nielen ich údržby či pomoci pre existujúcich zákazníkov. Študenti získajú možnosť vzdelávať sa priamo v základni spoločnosti FPT Software vo Vietname alebo v FPT University, odborníci z Vietnamu budú tiež cestovať na Slovensko.

FPT Software vznikla v roku 1999, v roku 2000 založila prvú zahraničnú pobočku pre britského klienta a nadviazala spoluprácu s japonským klientom. V krátkom čase nasledovali spolupráce s IBM, Microsoftom a založila pracoviská v Japonsku, Francúzsku, Malajzii, USA, Austrálii a Nemecku.

 

Viac o téme: Domáce Košice IT Nové pracovné miesta
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy