Novú prácu nájde 200 ľudí. Vyrábať budú zbrane

Na Slovensku sa budú vyrábať pištole.Na Slovensku sa budú vyrábať pištole. Zdroj: thinkstock.com

Slovenská armáda plánuje v najbližšom čase nakúpiť viac druhov pištolí. A to bol hlavným dôvodom, pre ktorý sa Česká zbrojovka rozhodla vstúpiť na slovenský trh a na Slovensku vytvorí 200 pracovných miest.

Česká zbrojovka Uherský Brod expanduje na Slovensko, kde bude sériovo vyrábať moderné pištole CZ 75 P-07 Duty. Nový závod v Kremnických Baniach zamestná 200 ľudí.

Závod vyrastie vďaka spolupráci Českej zbrojovky s investičnou skupinou Sitno holding bývalého slovenského ministra hospodárstva Ľudovíta Černáka.

"Projekt bude spustený v priebehu tohto roka. Na Slovensko sa práve presúva výrobná technika," potvrdil denníku E15 finálnu fázu plánov generálny riaditeľ Českej zbrojovky Lubomír Kovařík.

Spolupráca českej a slovenskej strany sa zintenzívnila potom, ako zbrojári z Uherského Brodu v roku 2012 skúšobne vyrobili pištole pre slovenskú armádu. Práve potenciálne zákazky na Slovensku majú byť hlavným dôvodom, prečo sa Česká zbrojovka rozhodla investovať v Slovenskej republike. Slovenská armáda totiž plánuje v dohľadnom čase nákup nových pištolí, podobne aj polícia.

Slovenský závod bude vyrábať pre svoju českú materskú firmu viac druhov pištolí. Nosným produktom bude ale obranná služobná pištoľ CZ 75 P-07.

Výhodou slovenského závodu je relatívne malá vzdialenosť do Uherského Brodu. Z pohľadu logistiky tak bude jednoduché prevážať materiál medzi materskou a dcérskou spoločnosťou.

"Česká zbrojovka spolupracuje so Slovákmi na výrobe pištolí viac než rok, takže sú tam už určité výrobné skúsenosti v tomto odbore," povedal Jiří Hynek, prezident Asociácie obranného a bezpečnostného priemyslu Českej republiky.

 

Viac o téme: Výroba Domáce Miesto Práca Zbraň Zamestnanie Pištol Nové Ľudí Pracovné Zbraní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy