10 pracovných pozícií, ktoré sú vhodné pre mužov

Muži dominujú v povolaniach s technickým smerom.Muži dominujú v povolaniach s technickým smerom. Zdroj: thinkstock.com

V niektorých povolaniach vyniknú viac muži, ako ženy. Tí majú svoje oblasti pôsobia, v ktorých dominujú. Uplatnia sa v technických smeroch, v oblasti výroby, priemyslu, stavebníctva alebo strojárstva. Všade tam, kde je potrebná väčšia fyzická sila.

 

Prinášame vám pozície, ktoré sú doménami mužov:

  1. Vodič kamióna
    Úlohou vodiča je preprava tovaru z Európskej únie do Ruskej federácie. K tejto práci nie je potrebné stredoškolské vzdelanie, postačujúci je doklad o psychickej spôsobilosti. Vhodné je však ovládanie ruského jazyka na úrovni začiatočníka. Požiadavky na vodiča kamióna sú: spoľahlivosť, zodpovednosť, bezúhonnosť.
     
  2. Spracovateľ skleného vlákna
    Na prácu spracovateľa skleného vlákna sa vyžaduje 100 % zdravotný stav, pretože ide o fyzicky náročnú prácu, ktorá zahŕňa manipuláciu, balenie, váženie a konečnú úpravu balíkov skleného vlákna. Pracuje sa v 4-zmennej prevádzke.
     
  3. Skladník
    Skladník bude mať na starosti manipuláciu, skladovanie tovaru a následne jeho rozvoz. K práci sa vyžaduje prax v riadení nákladného motorového vozidla minimálne 2 roky.
     
  4. Stolár
    Hľadajú sa kvalifikovaní stolári do Piešťan, ktorých úlohou bude manuálne pracovať s lisovanou celulózou. Pri práci sa vyžaduje prax so strojmi ako brúska, fréza a cirkulár. Pracuje sa na 2-3 zmennú prevádzku.
     
  5. Elektromechanik
    Pri práci je potrebná elektrotechnická spôsobilosť, keďže sa pracuje na obrábacích strojoch. Elektromechanik sa hľadá do Zvolena.
     
  6. Obchodný  zástupca
    Obchodný zástupca je potrebný v Banskobystrickom, Nitrianskom a Trenčianskom kraji. Jeho úlohou bude aktívne vyhľadávať nových obchodných partnerov v oblasti výroby, priemyslu a stavebníctva. Ďalej bude mať na starosti akvizičnú činnosť, vedenie obchodných rokovaní so zákazníkmi, zabezpečovanie technického poradenstva pre zákazníkov a vypracovávanie výsledkov predaja. Obchodný zástupca bude mať k dispozícii automobil, počítač a telefón.
     
  7. Operátor výroby
    Operátor výroby a nástrojár vyrába náhradné diely a automobilové časti, ako aj častí strojov, elektrických a elektronických produktov, materiálov na výrobu železných konštrukcií a častí obrábacích strojov. Práca si vyžaduje pracovné nasadenie aj počas víkendov (príplatok 50 %) a sviatkov (príplatok 100 %). Príplatok je aj počas nočnej zmeny.
     
  8. Detektív a strážny na objekte
    Náplňou práce je ovládanie kamerového systému a stráženie objektu. K práci je potrebné preukázať odbornú spôsobilosť a čistý register trestov.
     
  9. Automechanik
    Hľadá sa automechanik pre nákladné vozidlá. Minimálne vzdelanie sa vyžaduje stredoškolské bez maturity.
     
  10. CNC operátor
    CNC operátor nastavuje parametre strojov a zároveň obsluhuje a pracuje na CNC strojoch. Od nového operátora sa vyžadujú 2-ročné skúsenosti ako lisár/ohýbač a schopnosť čítať technické výkresy.
Viac o téme: Práca Muži Pre Ponuka Pozície Mužov Pracovné Kariera.sk
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Kariera.sk, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy