Firmy plánujú nábory. Pozrite si odvetvia, ktoré budú viesť!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Zamestnávatelia v ôsmich z desiatich odvetví plánujú v najbližších mesiacoch nábory nových pracovníkov. Bude sa to týkať hlavne pracovníkov na nižších pozíciách a špecialistov.

Slovenskí zamestnávatelia hlásia na 2. štvrťrok 2015 optimistické náborové plány. Nárast počtu pracovných síl očakáva 13 % zamestnávateľov, 5 % predpovedá ich zníženie a 79 % nepredpokladá žiadne zmeny. Trend zvyšovania náborových plánov v jednotlivých odvetviach sa bude týkať najmä nižších pozícií a špecialistov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktoré zverejnila spoločnosť Manpower Slovensko.

„Zamestnávatelia v ôsmich z desiatich odvetví očakávajú v apríli až júni pozitívne náborové aktivity,“ hovorí Monika Gronská, branch manager Manpower Slovensko.

Nábory nových zamestnancov sa chystajú v týchto odvetviach:

  1. Spracovateľský priemysel
  2. Poľnohospodárstvo
  3. Poľovníctvo
  4. Lesníctvo
  5. Rybolov
  6. Financie
  7. Poisťovníctvo
  8. Nehnuteľnosti

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Zlepšenie náborových plánov na druhý kvartál tohto roku, predpovedajú zamestnávatelia vo všetkých štyroch regiónoch. Najpozitívnejšie plány má Bratislava (10 %). Východné Slovensko hlási náborové plány v hodnote +9 % a určité pracovné príležitosti budú vznikať aj na strednom a západnom Slovensku (+7 %).

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Manpower Slovensko

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy