Závisláci od telefónov, začnite naozaj žiť: 4 tipy, ako tráviť menej času s mobilom

Posledné výskumy naznačujú, že na našich telefónoch trávime čoraz viac času. Hľadieť hodiny do obrazovky smartfónu však nie je vždy zmysluplnou činnosťou. Pozitívom ale je, že mnohí z nás si tento zlozvyk uvedomujú a prekáža nám, že dokážeme premárniť toľko času surfovaním, četovaním či využívaním rozličných zábavných aplikácií. Máte aj vy podobný problém, no neviete, ako poraziť túto novodobú závislosť? Ak aj vy chcete začať konečne žiť a vrátiť sa do skutočného života, máme pre vás 4 užitočné tipy, ako sa zbaviť závislosti od telefónu.

 

  1. Zistite, koľko času strávite na telefóne
    Využite aplikácie, ktoré dokážu monitorovať a zaznamenávať čas, ktorý trávite každý deň na telefóne. Zanalyzujte si, koľko času dokážete venovať vášmu smartfónu. Tieto aplikácie vás okrem toho dokážu aj upozorniť na to, ak ste na telefóne už príliš dlho.
  2. Vypnite si notifikácie
    Tie totiž nenechajú na pokoji vašu zvedavosť. Ak vám bude notifikačná dióda celý deň blikať, ak vám počas práce signál oznámi, že vám prišla nová správa, veľmi ľahko sa odpútate od toho, čo práve robíte a ponoríte sa napríklad do sveta sociálnych médií. Ak si ale vypnete notifikácie, „nemykne“ vás pri každom "cinknutí" a budete sa vedieť lepšie sústrediť.
  3. Stanovte si každý deň hodinu, počas ktorej nebudete používať telefón
    Váš telefón naozaj nepotrebujete pri obede s kolegami, na toalete či pri čítaní knihy. Naučte sa, že pri jednotlivých činnostiach, ktoré vykonávate počas dňa, svoj telefón jednoducho odložte. Pri obede sa tak napríklad môžete konečne normálne porozprávať s kolegami.
  4. Nepoužívajte svoj telefón ako budík
    Vedeli ste, že váš telefón vlastne nemá čo robiť ani vo vašej spálni? Je však veľmi veľa ľudí, ktorí ho používajú aj ako budík. Avšak tým, že si ho večer nastavujete, ľahko skĺznete napríklad k surfovaniu a ráno, keď ho vypínate, si pravdepodobne tiež pozriete, čo je nové. Ak už máte dosť premárnených hodín surfovaním či četovaním na telefóne, buďte trochu retro a stavte na klasický budík.
Viac o téme: Telefón Závislosť Kolegovia Obed Menej Času Smartfón Kolegami
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: mashable; Text: es; Foto: pixabay.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy