Máte dlhy? Toto je jednoduchá stratégia, ako sa ich čo najskôr zbaviť

Niekedy je to nešťastná situácia v živote, inokedy neuvážené rozhadzovanie peňazí. Nezáleží na tom, ako ste sa do dlhov dostali, dôležité je začať ich riešiť. Možno ste už čítali veľa rád, no jediná fungujúca stratégia je len táto. Ak sa aj vy chcete rýchlo zbaviť dlhov, choďte krok po kroku v nasledujúcom návode a uvidíte, že sa vám podarí vašu situáciu rýchlo vyriešiť.

 

 

 

  1. Zistite, koľko vlastne dlžíte
    Spočítajte si všetky vaše dlhy – ak presne neviete, zavolajte do banky či subjektov, od ktorých ste si požičali.
  2. Zoraďte si svoje dlhy podľa veľkosti a dôležitosti
    Svoju pozornosť upriamte na dlhy na prvých priečkach v tomto rebríčku. Až keď splatíte tie najväčšie a najdôležitejšie, venujte sa tým zvyšným.
  3. Zistite, koľko každý mesiac míňate
    Ak neviete, koľko mesiac máte každý mesiac k dispozícii a koľko vám z účtu odchádza, len ťažko si budete vedieť svoje financie manažovať. Spravte si prehľad, kde vám „utekajú“ peniaze a ak zistíte, že ich takpovediac vyhadzujete von oknom, zakročte.
  4. Uskromnite sa
    Ak viete, že máte dlhy, ktoré treba platiť, mali by ste upraviť svoje štandardy. Začnite žiť skromnejšie a ušetrené peniaze použite na splatenie dlhov.
  5. Zredukujte svoje pravidelné výdavky
    Ak máte na krku dlhy, veľmi si nevyskakujte. Nerobte také veľké nákupy, odpustite si výlety na nákupy oblečenia – ak sa chcete zbaviť dlhov rýchlo, skúste si na istý čas utiahnuť opasok.
  6. Míňajte menej na veci, ktoré nepotrebujete
    Zvyknete si kupovať cigarety, doprajete si kávičky v kaviarňach či iné „radosti“? Tieto veci naozaj nepotrebujete. Prestaňte načas s fajčením, kávu pite v práci. Škrtnite si všetky položky, na ktoré míňate peniaze a pritom ich nevyhnutne nepotrebujete.
  7. Každý peniaz navyše pošlite na splatenie dlhu
    Trinásty plat, prémie či neočakávaná väčšia čiastka peňazí – ak ich máte, čo najskôr ich použite na splatenie dlhu.
  8. Snažte sa získať ďalšie peniaze
    Zistite, akým iným spôsobom by ste vedeli získať ďalšie peniaze. Nájsť si brigádu? Predať nepotrebné veci? Pouvažujte, čím by ste si vedeli aspoň trochu privyrobiť.
Viac o téme: Dlh Pôžička Dlhy Dlhov Zadĺžený Zbaviť Splatiť Pôžičku
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy