Firmy sa pochválili: Takéto vianočné darčeky chystajú pre svojich zamestnancov

darčeky, vianoce, peniaze, nákupy, darček, stromček, párty, vianočný, večierokdarčeky, vianoce, peniaze, nákupy, darček, stromček, párty, vianočný, večierok

Oblečenie, poukážky, trináste platy, ale aj vianočné večierky - aj takýmito darčekmi obdarovávajú firmy svojich zamestnancov pred Vianocami. Zaujíma vás, čo chystajú firmy tu na Slovensku pre svojich pracovníkov? Pozrite sa na 11 známych spoločností: takýmito darčekmi sa chystajú potešiť svojich zamestnancov na Vianoce.

 


 

 

Poštová banka

„Každý rok chystáme pre všetkých vianočný večierok, ktorý je akýmsi celo-firemným teambuildingom a taktiež poďakovaním. Je to čas, kedy sa môžu kolegovia z celého Slovenska stretnúť, spoznať a porozprávať sa tvárou v tvár, nielen cez emaily či telefón. Zamestnanci, ktorí budú cestovať do Bratislavy z východného Slovenska, budú mať v ten deň skrátenú pracovnú dobu, aby sa mohli presunúť na miesto určenia. Taktiež im bude preplatené aj ubytovanie," vysvetľuje Júlia Jurčíková, vedúca odboru ľudských zdrojov. „Rovnako sa počas tohto obdobia snažíme pomáhať aj druhým - prostredníctvom projektu Stromček plnených prianí budú môcť zamestnanci Poštovej banky pomôcť sociálne slabším rodinám a spríjemniť im tak sviatky radosti,“ dodáva.


NAY

„Pre našu spoločnosť sú naši ľudia veľmi dôležití. Predvianočné obdobie je pre nás v NAY spojené so zvýšenou návštevnosťou našich obchodných domov, a preto je pre nás dôležité odmeniť našich zamestnancov za vynaložené úsilie. V tomto období myslíme aj na deti našich zamestnancov a preto sme aj tento rok pripravili pre ne Mikulášske balíčky.  Tak ako po minulé roky aj tento rok dostanú všetci zamestnanci trináste platy,“ hovorí Andrej Višacký, manažér ľudských zdrojov spoločnosti.


Yanfeng Automotive Interiors, Bratislava

„Každý rok sa snažíme pripraviť pre našich zamestnancov nejaké vianočné prekvapenie. Darček zároveň považujeme za prejav vďaky našim zamestnancom za celoročnú snahu a úsilie prinášať výsledky naše spoločnosti. Tento rok sme pre našich zamestnancov pripravili slovenské tradičné výrobky, praktické darčeky na zimu a kalendár s fotkami z teambuildingov a eventov. Darčeky budeme odovzdávať počas Secret Santu, kedy okrem darčeka z firmy dostane každý zamestnanec aj darček od kolegu, ktorý si ho vylosoval,“ objasňuje vianočné obdarovávanie Andrea Patoprstá, HR manager spoločnosti Yanfeng Automotive Interiors.


IKEA

„Naši zamestnanci sú pre nás základným pilierom a preto nám záleží, aby sme spolu s nimi oslávili sviatky pokoja a popriali im požehnané a pokojné sviatky a zároveň poďakovali za ich prácu, objasňuje Iveta Tomášková, HR manager spoločnosti IKEA Bratislava. A aký darček pre nich chystajú? „Okrem vianočného darčeka aj tento rok naši zamestnanci dostanú bonus vo výške viac ako jedného mesačného platu. K tomu na konci roka každý zamestnanec získa rovnako ako vlani jednorazový príspevok na penzijné pripoistenie vo výške niekoľko sto eur, dopĺňa.


KIA Motors Slovakia

„Na základe dohody v kolektívnej zmluve zamestnancom koncom roka poskytujeme poukážku zo Sociálneho fondu v hodnote 30 EUR, ktorú môžu využiť na nákup rôzneho sortimentu vo vybraných prevádzkach. Zamestnancom vyplácame aj vianočný bonus vo výške od 50 – 80 % zo základnej mzdy. Jeho výška je závislá od počtu odpracovaných rokov v našej spoločnosti,“ prezrádza Jozef Bačé, hovorca Kia Motors Slovakia.


Volkswagen Slovakia

„Zamestnanci Volkswagen Slovakia dostávajú každoročne pred sviatkami vianočný príspevok (resp. štrnásty plat). Naša spoločnosť myslí aj na deti zamestnancov – pre všetky mladšie deti je pripravená veľkolepá Mikulášska šou spojená s rozdávaním sladkých balíčkov, pre staršie deti sú určené lístky do kina. Spolu ide o viac ako 7-tisíc detí našich zamestnancov. Samozrejmosťou sú vianočné pozdravy a poďakovanie vedenia zamestnancom,“ vysvetľuje hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.
 

Kaufland

„Pre našich kolegov, a to hlavne na predajniach a v našom logistickom centre, je obdobie pred vianočnými sviatkami, z dôvodu veľkého náporu zákazníkov, veľmi náročné. Sú to práve oni, vďaka komu na našich sviatočných stoloch nič nechýba a za to im patrí veľká vďaka. Organizujeme pre nich vianočné večierky, každý zamestnanec dostáva vianočný balíček, mimoriadnu darčekovú poukážku a trinásty plat,“ opisuje Andrej Kulaviak z personálneho oddelenia spoločnosti Kaufland.  
 

J&T Banka

„Samozrejme, každý rok dostanú drobnú pozornosť a vianočný večierok je tiež veľmi obľúbeným darčekom medzi kolegami. Ale u nás tradične kolegom dávame ešte jeden dar – krásny pocit, keď sami niekoho obdarujú a pomôžu. V spolupráci s Nadáciou J&T každý rok pomáhame skrášliť Vianoce deťom, ktoré nemali v živote toľko šťastia. A tento pocit je pre mnohých kolegov oveľa krajším darom,“ hovorí Radovan Teuschel, riaditeľ odboru Marketing & komunikácia. A čo chystajú v J&T Banke pre svojich zamestnancov tento rok? „Darček na tento rok máme vymyslený, bude skôr zážitkový, ale viac nechceme prezrádzať. Minulý rok dostali všetci zamestnanci J&T Banky knihu Elita. Je to publikácia, ktorú sme pripravili vo vlastnej réžii, autormi sú naši kolegovia,“ dodáva.
 

DHL Express

„Zamestnancov obdarovávame v priebehu celého roka, keď sa spoločnosti darí. Jej  prioritou je, aby sa zamestnanci cítili ocenení. Aj tento rok dostanú kvalitné mikiny, minulý rok dostali softschelové bundy, poukážky na nákup či sladkosti,“ prezrádza Martina Botková, HR špecialistka spoločnosti DHL Express.
 

Metro Cash Carry SR

„December štartujeme Mikulášom pre zamestnancov, ich partnerov a deti. Tu môžu získať hodnotný balík plný dobrôt pre svojich najmenších. Potom je tu vianočný večierok, plný dobrého jedla, nápojov, zábavy a bohatej tomboly. Tu majú zamestnanci možnosť stráviť čas mimo pracoviska spoločne s manažmentom obchodu, dobre sa zabaviť a odísť od povinností práce,“ hovorí Ingrid Múčková, Regional Recruiting Specialist zo spoločnosti Metro. „Pred Vianocami zamestnanci každý rok získajú aj vianočný balík, v ktorom nájdu víno či rôzne dobroty. Tak ako po minulé roky, aj tento rok rozdáme zamestnancom darčekové poukážky na rekondíciu či nákup,“ dodáva.
 

O2 Slovakia

„Zamestnancov každoročne pri príležitosti Vianoc a konca roka obdarovávame. Vždy sa snažíme prísť s niečím originálnym, navrhnutým unikátne pre našich zamestnancov. Mimoriadny úspech mali po minulé roky mäkučké župany či mikiny. Aj tento rok chystáme niečo skutočne štýlové. Koniec roka sa ponesie aj v znamení celofiremnej vianočnej párty pre posilnenie hodnôt „Fair, Fans, Fun“, ktorá sa teší veľkému úspechu,“ uzatvára hovorkyňa spoločnosti Tereza Molnár.

Viac o téme: Darčeky Vianočné Zamestnancom Slovenských Zamestnancov Firmách
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy