Otvorenosť

Zvykne sa hovoriť, že Slovensko sa otvára svetu.

Dnešná doba je poznačená internacionalizáciou. V našich podmienkach veľmi významnú rolu zohráva zoskupenie štátov v Európskej únii, čo umožňuje jednoduchý prístup k poznatkom o živote, kultúre a spôsobe zmýšľania rôznych národov.

Okrem štátov je otvorenosť kľúčová aj pre jednotlivca. Čím viac dokážeme byť otvorený novým myšlienkam, iným názorom a spôsobu nazerania na svet, tým viac dokážeme zvládať rôznorodosť situácií, v ktorých sa dnes bežne ocitneme nielen s ľuďmi rovnakej kultúry.

Pri realizácii nejakej pracovnej úlohy, skúste osloviť kolegu, aby vám povedal názor na vaše riešenie. Stačí ak vás inšpiruje malým detailom, ten môže byť pri presadzovaní riešenia u nadriadeného rozhodujúci. Myslieť si, že môj nápad, či riešenie je najlepšie a nikto k nemu nemá čo povedať, je len ilúziou a takéto správanie navyše vyznieva povýšenecky a arogantne. Otvorený prístup v komunikácii, konfrontácii alebo diskusii vás nezbaví vlastníctva dobrého nápadu, môžete tým len získať. Vnesiete do vášho tímu kolektívneho ducha a prispejete tak k formovaniu kultúry vzájomnej otvorenosti.
Viac o téme: Karierny rast
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy