Tri z piatich pohovorov stroskotajú na zlej príprave uchádzača

Tri z piatich pohovorov stroskotajú na zlej príprave uchádzača.Tri z piatich pohovorov stroskotajú na zlej príprave uchádzača. Zdroj: photl.com

V koši skončia štyri z piatich životopisov. Je to pre neprehľadnú štruktúru alebo nedostatok informácií. Prípravu podceňujú najmä absolventi, ktorých nezamestnanosť stúpla za posledný rok o 4 percentá.

Personálna agentúra Adecco pripravila program Adecco Way to Work™. V utorok 30. apríla budú konzultanti pomáhať mladým ľuďom pripraviť sa na prácu. Kým vo všeobecnosti sa Slováci pri sebaprezentácii skôr podceňujú, podľa skúseností personalistov sú dnešní absolventi až prehnane sebavedomí.

„Príliš vysoká mienka o sebe a prehnané požiadavky často vôbec nezodpovedajú reálnym znalostiam. Okrem toho sa absolventi často sami diskvalifikujú neprehľadným alebo neúplným životopisom s množstvom pravopisných chýb. Mladí ľudia mávajú tiež ťažkosti s napísaním kvalitného motivačného listu,“ uvádza najčastejšie nedostatky Bruna Beata Jakub, riaditeľka Adecco.

Cieľom programu Adecco Way to Work™ je  nájsť riešenie pre mladých ľudí. Podať im  pomocnú ruku, aby vedeli predchádzať zbytočným chybám. Program štartuje v utorok 30. apríla dňom otvorených dverí vo všetkých pobočkách Adecco v štyroch slovenských mestách: v Bratislave, Trnave, Žiline a v Košiciach. Stačí, ak uchádzač prinesie do pobočky svoj životopis. Personálni konzultanti mu poradia, ako ho vylepšiť tak, aby bol konkurencieschopný, a odpovedia na všetky otázky.

Adecco Way to Work™ je globálny projekt, ktorý bude súčasne prebiehať v 50 krajinách sveta, kde má Adecco zastúpenie. S ambíciou povzbudiť, motivovať a inšpirovať mladých  prebehnú v deň jeho spustenia, 30. apríla, stovky workshopov v školách a univerzitách, pobočkách aj priamo v uliciach, do ktorých sa zapoja tisícky zamestnancov Adecco.  


 

Viac o téme: Interview Pracovný Domáce Pohovor Príprava List Životopis Program Adecco Motivačný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy