Učiteľ v Južnej Kórei zarobí 4 milióny dolárov

Kórejský učiteľ Kim Ki-hoonKórejský učiteľ Kim Ki-hoon Zdroj: internet

Štyri milióny dolárov ročne zarobí Kim Ki-hoon, ktorý sa živí učením anglického jazyka v Kórei. O takomto plate môžu slovenskí učitelia iba snívať.

Kim má 20-ročné pracovné skúsenosti a väčšia časť jeho príjmu pochádza z toku peňazí zo súkromných škôl. Jeho ročný plat sa vyšplhá až do výšky 4 milióny dolárov (skoro 3 milióny eur). Mesačne tak kórejský učiteľ zarobí okolo 250-tisíc eur. Vysnívaný plat dokáže Kim zarobiť vďaka svojim predaným on-line nahrávkam, ktoré v priemere stoja 4 doláre.

Kórejský učiteľ Kim pracuje 60 hodín do týždňa, pričom iba 3 hodiny do týždňa reálne učí. Zvyšok času strávi administratívnou prácou vo svojom on-line obchode, v ktorom má okolo 200 svojich edukačných nahrávok. Najčastejšie si ich nakupujú učitelia, ktorí využívajú jeho pracovné materiály ako pomoc pri kreovaní ich hodín alebo aj samotní študenti.

„Čím viac pracujem, tým viac zarobím,“ povedal Kim pre denník Wall Street Journal.

Počet súkromných učiteľov prevyšuje v Južnej Kórei počet učiteľov, ktorí učia v štátnych školách. Kórejské deti chodia do školy dvakrát za deň. Doobeda navštevujú štátne školy a poobede chodia na hodiny do súkromných škôl. Aby si zlepšili svoj priemer, ich rodičia sú ochotní im zaplatiť aj štúdium v súkromných školách.

Úspech Kima je založený hlavne na jeho výkonnosti – koľko študentov sa zaregistruje na jeho stránke, aké dosiahnu študenti výsledky z testov, aká je ich spokojnosť a spokojnosť rodičov s online štúdiom.

Myslíte si, že by predaj študijných materiálov on-line fungoval j na Slovensku? Mohli by si takouto výučbou privyrobiť aj slovenskí učitelia?

Viac o téme: Učiteľ Kórea Kim Plat Južná Zárobok Ki-hoon
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: elitedaily.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy