Chcete sa stať úspešným? Stačí, ak začnete robiť túto jednoduchú vec

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Výsledky nedávnej štúdie ukázali, že je vskutku jednoduché, ako dosiahnuť úspech. Stačí na to iba jeden jednoduchý návyk, ktorý by si mal osvojiť každý, kto v živote túži dosiahnuť veľa. O čo ide? Aký je kľúč k tomu, aby ste zvýšili svoj výkon a dosiahli úspech?

Výskumníci, ktorý realizovali tento výskum, tvrdia, že to, ako sa nám darí, vieme ovplyvniť my sami a ešte k tomu veľmi jednoducho. Stačí vraj, ak sa naučíme so sebou pozitívne rozprávať a presviedčať sa, že dokážeme všetko, čo si zaumienime.

Do spomínanej štúdie sa zapojilo viac ako 44 tisíc dobrovoľníkov vo veku 16-29 rokov. Ich úlohou bolo použiť jeden z troch psychologických trikov. Prvá z metód fungovala na princípe predstavení si samého seba - ako človek zvládol a uspel v konkrétnej situácii. Druhá spočívala práve v pozitívnom rozprávaní so sebou samým, v presviedčaní sa, že danú situáciu zvládne. Tretí trik spočíval v metóde „ak - tak potom“, ktorá bola založená na tom, aby si účastníci naplánovali, ako dosiahnu úspech. 


Prečítajte si tiež: 7 znakov, že máte vyššie IQ než ostatní​


Všetci účastníci boli podrobne testovaní: vedci skúmali, aký výkon podávali, ako zvládali celý proces dosahovania úlohy a samozrejme, ako sa im cieľ podarilo naplniť. Tím výskumníkov na základe toho zistil, že najúspešnejšia bola skupina tých účastníkov, ktorí uplatňovali druhú metódu –  motivačnú reč k sebe samému. Práve respondentom z tejto skupiny ľudí, ktorí sa rozprávali sami so sebou, snažili sa motivovať a dodať si sebadôveru, sa v priebehu prieskumu darilo najviac.  

Vyskúšajte si to aj vy. Najbližšie, k budete mať pred sebou výzvu či náročnú úlohu, rozprávajte sa sám so sebou, povzbudzujte sa a hovorte si, že to úspešne zvládnete.

Viac o téme: Úspech Reč Motivovať Motivácia Úspešný Ako Stať Motivačná
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: independent.co.uk; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy