Chcete super prácu? Týchto 7 vlastností by vám nemalo chýbať

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Každý zamestnávateľ má skúsenosti ako s dobrými, tak aj so zlými zamestnancami. Aj preto má väčšina firiem jasno v tom, čo od svojich budúcich zamestnancov požaduje. Toto je 7 najdôležitejších vlastností, ktoré firmy od kandidátov očakávajú. Ktoré z nich máte vo vienku vy?

 

 

 

 

  1. Inteligencia
    Nejde o výšku IQ ani o to, či ste mali na vysvedčení dobré známky. Zamestnávatelia od zamestnanca očakávajú inteligenciu v zmysle vedieť si naplánovať a zorganizovať prácu, určiť si priority, vyriešiť vzniknuté problémy a dokončiť zverené úlohy. Ak bez problémov zvládate riešiť dennodenné výzvy v práci, ste na najlepšej ceste k novej kariére.
  2. Vodcovské schopnosti
    Nemusíte túžiť stať sa lídrom spoločnosti, zamestnávatelia ale oceňujú odvahu postaviť sa za svoju prácu a ochotu prevziať za ňu zodpovednosť. Táto schopnosť ukazuje, že vám záleží na dosahovaní firemných cieľov a aj v prípade, že nastanú komplikácie, namiesto vyhovárania sa budete vedieť obhájiť a tiež znášať následky.
  3. Pokora
    Ste človek, ktorý je úprimný sám k sebe? Ak viete pomenovať svoje slabé a silné miesta, ste si vedomý svojich chýb z minulosti a neobviňujete z nich svojich kolegov či šéfa z predchádzajúcej práce, potenciálnemu zamestnávateľovi tak ukážete okrem pokory aj lojalitu. A tá je dnes veľmi cenená.
  4. Priateľskosť
    Zamestnávatelia majú radi ľudí, ktorí sú príjemní, srdeční a kamarátski. Chcú niekoho, kto sa ľahko pripojí k tímu a stane sa súčasťou firemnej rodiny. Ak máte skúsenosti s prácou v tíme, určite to na pohovore spomeňte.
  5. Kompetentnosť
    Kompetentnosť sme čiastočne načrtli už v predchádzajúcich riadkoch. Je to schopnosť zvládnuť všetko, čo sa vo vašom pracovnom živote môže objaviť. Viete si urobiť poriadok, ak vás zasype množstvo úloh? Ľahko identifikujete dôležité zadania od tých menej dôležitých? Dokážete sa plne sústrediť a dotiahnuť každú úlohu až do konca? Ak ste na všetky tri otázky odpovedali áno, pokojne si do svojho životopisu uveďte aj túto vlastnosť.
  6. Odvaha
    Máte odvahu riskovať? Pre zamestnávateľov je dôležité vedieť, že sa nebojíte prijať výzvy a máte odvahu prejaviť svoj názor aj v nepríjemnej situácii. Túto schopnosť preukážete na pohovore napríklad tak, že sa budete zaujímať o spoločnosť, jej pozíciu na trhu a o tom, akú kariérnu budúcnosť vám môže poskytnúť.
  7. Vnútorná sila
    Alebo inými slovami odhodlanie a schopnosť vytrvať aj v nepriaznivej situácii. Dôkazom vašej vnútornej sily môžete byť už to, že počas pohovoru zostanete pokojný a uvoľnený. Pre zamestnávateľa to bude signál, že si chladnú hlavu zachováte aj vtedy, ak by v spoločnosti nastali neočakávané situácie a krízy. 
Viac o téme: Práca Pohovor Hľadanie Životopis Vlastnosť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy