Chcete viac pozornosti? Staňte sa najzaujímavejšiou osobou v miestnosti

Zamyslite sa nad tým najnudnejším človekom, ktorého ste kedy stretli. Čo bolo na nich iné, čo ich robilo tak nudnými? Boli povrchný alebo irelevantný? Silou mocou sa tlačili do stredu pozornosti a rozprávali sa iba o sebe? Každý z nás je jedinečný a má čo ponúknuť. Lenže ako sa prejaviť pred ostatnými, aby sme sa nezhodil? Spísali sme pre vás zopár tipov, ako sa stať uznávaným kolegom, rečníkom aj kamarátom.

 

Buďte expertom v odbore

Nájdite si aktuálne preberané témy alebo oblasti, ktoré vás zaujímajú. Potom prehľadajte všetky dostupné články, blogy a pod., Aby ste získali čo najviac informácií. Dobré je tiež navštevovať rôzne diskusné krúžky s odborníkmi v danom odbore.

Staňte sa preborníkmi v konverzácii

Môžeme vám povedať, že vytvorenie a udržanie pútavých rozhovorov nie je vôbec, ale vôbec jednoduché. Čím viac ľudí, tým sa môžete cítiť nervóznejšie. Poradíme vám, ako na to. Skúšajte cvičiť prejavy a rozhovory s ľuďmi, ktorých poznáte a potom pomaly prejdite na konverzáciu s neznámymi osobami postupne, aby ste príliš nenarušili svoju komfortnú zónu.

Aktívne počúvajte druhých

Snažte sa stále načúvať ľuďom vo vašom okolí. Je jedno, či sa jedná o osobnú alebo pracovnú oblasť. Ak budete načúvacie schopnosť využívať efektívne, tak môžete zistiť veci, ktoré by vám pri bežnom rozhovore unikli. Odporúčame nadväzovať očný kontakt s rečníkmi, pretože tým im naznačíte, že vás naozaj zaujíma, čo hovoria.

Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými

Každý človek okolo nás má svoju životnú skúsenosť, ktorá by mohla pomôcť alebo inšpirovať ľudí okolo vás k ďalším krokom. Naučte sa správne tieto skúsenosti zhodnotiť a odovzdať ich v rámci konverzácie. Tým sa nesmierne zvýši hodnota vašej osobnosti u druhých, pretože im jednoducho a priamo pomôžete s riešením problémov a prekážok v ich životoch.

Vytvorte si zmysluplné konexie a vzťahy

Zistite, ktorí ľudia sú pre vás z osobného a profesionálneho hľadiska najcennejší a zamerajte sa na nich. Vytvorte si s nimi puto, vďaka ktorému sa budete môcť vzájomne rozvíjať.

Tak a teraz je už len na vás, ako sa s tým pobijete. Prajeme veľa šťastia.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Pozornosť Práca Popularita Priatelia Sociálny život
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy